Rock Werchter: Tevreden burgemeester van Haacht

Rock Werchter: Tevreden burgemeester van Haacht

De burgemeester is tevreden. Zowel op als naast het terrein verloopt de mobiliteit prima. Foto: evb

Haacht / Rotselaar - Burgemeester Steven Swiggers (Open VLD) van Haacht is uiterst tevreden over de mobiliteitsaanpak van de organisatie. “We hebben zelfs enkele andere politiezones op bezoek. Ze komen kijken hoe je een dergelijke mensenzee coördineert. "

"Op campings langs Haachtse kant alleen verwelkomen we vier keer ons gemeentelijk inwonersaantal”, legt hij uit. De burgemeester zegt dat de spreiding van de komst van bezoekers én extra fietsstallingen het verschil maken. “Ook in zowel Haacht als Rotselaar werd het Park to Bike’-principe ingevoerd. Daar maken de mensen echt gebruik van. Hoe meer op de fiets, hoe minder verkeersdruk.

Ook het centrum van Haacht is ondanks de vele bezoekers aan Werchter veel rustiger. Enkele jaren geleden was de mobiliteit rond het festival nog de hel, nu de hemel. En vanzelfsprekend is ook het openbare vervoer belangrijk.”

Hierdoor ontstaat minder irritatie bij de inwoners: “Zij dragen bij mobiliteitsproblemen als eerste de last. Dat is dit jaar veel minder het geval. Bewoners kunnen in de meeste gevallen vlot op eigen oprit.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio