Rommelmarktliefhebbers die auto dichtbij kwijt willen moeten extra vroeg uit de veren

Rodenbachwijk verwacht 30 à 35.000 bezoekers voor rommelmarkt tijdens de Aarthurfeesten

Rodenbachwijk verwacht 30 à 35.000 bezoekers voor rommelmarkt tijdens de Aarthurfeesten

Het organsisatiecomité van de Aarthurfeesten op de wijk Rodenbach die met volle vertrouwen uitkijken naar de gigantische rommelmarkt van morgen zondag 5 augustus, waarvoor maar liefst 1030 standhouders zullen komen opdagen. Foto: Eric Vanhooren

Hooglede - De Rodenbachwijk in Hooglede is al enkele dagen in de ban van de Aarthurfeesten. Hoogmis van de Aarthurfeesten is morgen zondag 5 augustus, want dan vormt de volledig oergezellige wijk het decor voor de gigantisch grote rommelmarkt. De 24ste editie ondertussen waar rommelmarktliefhebbers elkaar van in de heel vroeg in de ochtend elkaar treffen. Maar liefst 1.030 standhouders wisten een plaatsje te versieren, zodat het opnieuw koppenlopen wordt in de Rodenbachwijk.

De jaarlijkse Aarthurfeesten op de Hoogleedse Rodenbachwijk trok zich reeds afgelopen vrijdag op gang met een misviering voor de overleden wijkbewoners en een kaartwedstrijd. Vandaag zaterdag 4 augustus biedt het organisatiecomité gratis koffie en taart aan de gepensioneerden van de wijk aan en ’s avonds kunnen smulpapen en lekkerbekken aanschuiven voor een lekkere feestmaaltijd en staan er ook nog enkele optredens op het menu.  

Hoogtepunt van deze al jarenlange prestigieuze wijkfeesten is de rommelmarkt van morgen zondag 5 augustus, die eigenlijk al jaren uit zijn voegen barst. Maar met deze editie trekken de inrichters werkelijk de staak uit want maar liefst 1030 standhouders wisten een stekje te veroveren. En je vindt er allerhande spullen, vandaar dat je er beslist opnieuw zal kunnen op de koppen lopen.

“De rommelmarkt is vermoedelijk een van de grootste in onze West-Vlaamse provincie, maar uitbreiden is niet aan de orde. De hele Rodenbachwijk kreunt onder de rommelmarkt en het moet in de eerste plaats een wijkgebeuren blijven”, weet bestuurslid Frederik Sap mij te vertellen tijdens de persconferentie.

Vroeg uit de veren

Liefhebbers van rommelmarkten moeten morgenochtend extra vroeg uit de veren, want naar jaarlijkse gewoonte verwachten de organisatoren opnieuw tussen dertig- en vijfendertigduizend bezoekers. Dus als je je auto geen kilometers ver van het gebeuren wil moeten achterlaten, sta je best enkel uurtjes vroeger op. Zo ontloop je misschien ook de hitte. “Vorig jaar maakten we met een drone een filmpje om te kijken hoeveel volk er wel was. Het was echt indrukwekkend”, vervolgt Frederik Sap. “We bekijken dan ook of de mogelijkheid er in zit om extra parkeerruimte te creëren, maar dat wordt beslist geen sinecure.’

Extra eetstandjes

Wie vroeg uit de veren moet en thuis zijn pistoleetjes en/of boterkoeken bij zijn bakker nog niet kan ophalen, hebben de organisatoren een oplossing uit hun mouw getoverd. “Vanaf dit jaar zetten we extra in op maaltijdstandjes. Bij de feesttent komt er ’s morgens een bakker en ook langs het parcours zullen er nieuwe eetkraampjes te vinden zijn. Honger en dorst hoeft niemand te lijden”, lacht wijkbewoner en medeorganisator Frederik Sap tot besluit.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio