Gezien de verrassende politieke wendingen kan het best een interessant, boeiend en vooral pittig debat worden

Feestcomité pakt voor de eerste keer uit met Kopstukkendebat

Feestcomité pakt voor de eerste keer uit met Kopstukkendebat

Het Feestcomité van Koekelare pakt voor het eerst in haar geschiedenis uit met een kopstukkendebat naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober. Plaats van het debat. CC De Balluchon. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Het Feestcomité Koekelare organiseert voor het eerst in zijn bestaan, op woensdag 26 september 2018 een politiek debat in CC De Balluchon welke gratis bij te wonen is. Het beloofd een interessant en boeiend debat te worden want de politieke lijstvorming in Koekelare wordt al een meer dan interessant onderwerp om te behandelen.

De gemeenteraadsverkiezing is de hoogmis van de democratie zo wordt gezegd. En met de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober in zicht, hecht het Feestcomité er belang aan dat mensen die geïnteresseerd zijn in de lokale politiek goed geïnformeerd aan de stembus verschijnen. Vandaar dit initiatief ”, steekt voorzitter Bert Dehullu van wal.

Op woensdag 26 september wordt in cultuurzaal De Balluchon het kopstukkendebat georganiseerd met alle Koekelaarse lijsttrekkers. Dit gaat van start om 20 uur. “De datum is ideaal, op een kleine drie weken van de stembusslag. Dan zijn alle definitieve kandidatenlijsten bekend voor het publiek. Het geheel wordt aan elkaar gepraat en gemodereerd door Paul Cobbaert, bestuurslid van het Feestcomité en politiek journalist”, vervolgt voorzitter Dehullu.

“Dit moet een debat worden voor álle Koekelarenaars. Althans dat is ons opzet. We hopen erop ook niet-besliste kiezers die avond naar De Balluchon te lokken”, geeft voorzitter Dehullu ons nog te kennen.

Politieke strubbelingen zijn extra voer

Nu de politieke lijstvorming in de Fransmansgemeente voor flink wat opschudding en verrassingen zorgt en vermoedelijk ook nog enkele mysteries in petto heeft; zijn er ingrediënten genoeg voor een heel boeiend en meeslepend politiek debat.

Zo vragen velen zich immers af wat Jan Lievens nu gaat doen, wat met de clan Frans Verhelst en wat met de onlangs uit de N-VA gebonjourde Marc Devrome? Het beloven beslist nog spannende weken te worden in Koekelare.

Afhaaldag

“We hebben goed nagedacht over de meest geschikte formule daarvoor. We gaan werken met gratis kaarten. Iedereen is dus welkom, mits het voorleggen van een toegangskaart. Dat is nodig om organisatorische redenen.”

“Op zaterdag 25 augustus organiseren we een afhaaldag in de foyer van De Balluchon. Van 10 tot 13 uur kan elke inwoner maximaal twee gratis kaarten afhalen. Vooraf reserveren is dus niet mogelijk. We willen elke inwoner, oud, jong, internet of geen internet, evenveel kans gunnen om aanwezig te zijn op het debat. Deze formule garandeert lage drempels en maximale toegankelijkheid”, besluit voorzitter Bert Dehullu.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio