Burgemeester Benoit is gestart met het vormen van nieuwe bestuursploeg

Kuurne - Burgemeester Francis Benoit (CD&V) is vandaag gestart met gesprekken om de nieuwe bestuursploeg voor de volgende legislatuur te vormen. Maar het zal nog enkele weken duren voor het nieuwe schepencollege bekend wordt gemaakt.

Na zijn triomfantelijke overwinning besliste burgemeester Francis Benoit op verkiezingsdag al snel om verder te gaan met zijn huidige coalitiepartners SP.A/Groen en N-VA. “We kiezen voor een comfortabele meerderheid zodat we heel veel gaan kunnen realiseren”, aldus de burgemeester.

De verdeling tussen de partijen is in het bestuursakkoord al vastgesteld. CD&V krijgt nog twee schepenen naast de burgemeester. De andere twee coalitiepartijen krijgen elk anderhalf mandaat. Concreet wil dat zeggen dat N-VA en SP.A/Groen één schepen krijgen voor de volledige zes jaar en dat er ook nog een schepenambt wordt gedeeld. Het wordt nog even afwachten welke kandidaten in de drie partijen wordt aangeduid. “Ik ben gesprekken aan het voeren met alle coalitiepartners zodat we alle functies en bevoegdheden kunnen geven aan de juiste kandidaat. We willen de nieuwe bestuursploeg na de herfstvakantie voorstellen”, zegt burgemeester Francis Benoit.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio