Feestjaar is er eentje om duimen en vingers vanaf te likken

De Balluchon is tien jaar jong en viert feest met Jef Neve

De Balluchon is tien jaar jong en viert feest met Jef Neve

Jef Neve mag het nieuwe cultuurseizoen feestelijk openen in een uitverkocht CC De Balluchon die tien jaar jong is. Foto: Ingezonden foto

Koekelare - De polyvalente cultuur- en feestzaal De Balluchon viert vandaag zaterdag 20 oktober, haar tiende verjaardag. Muzikaal talent Jef Neve mag voor een uitverkochte volle zaal met zijn Spirit Control theatertournee het feestjaar openen

Deze polyvalente infrastructuur is ondertussen uitgegroeid tot een meer dan succesvolle accommodatie voor heel wat verenigingen én heeft cultuur een breder platform gegeven, in en rond Koekelare.

De Balluchon werd officieel geopend op 14 november 2008. De naamgeving verwijst naar de schouderzak met persoonlijke spullen van de Fransmans of 'bietenmannen' die vroeger naar Frankrijk trokken om er hun brood te verdienen. Er is dus een link met de geschiedenis van de Fransmans en het nabijgelegen Fransmansplein én het Fransmansmuseum.

‘Spirit Control’

Bijna 10 jaar na de opening van De Balluchon opent muzikaal talent Jef Neve het huidige cultuurseizoen met zijn Spirit Control theatertournee voor een ‘uitverkochte’ zaal.

Om het met de woorden van de componist zelf te zeggen: “Spirit Control is het gevoel dat je geest eindelijk doet wat je altijd verlangd hebt. De gedachte dat je zelf aan het roer staat nu, een heerlijk gevoel van vrijheid...” Om dit feestelijk cultuurseizoen passend af te trappen, krijgen de bezoekers nadien nog een hapje & drankje aangeboden door het gemeentebestuur.

Afsluiten in stijl

Later op het jaar betreedt ook Het Prethuis nog de planken en ook zij zullen twee keer (op 23 en 24 november) een uitverkochte zaal aan het lachen brengen. De Drie Wijzen, ondertussen ‘grijzen’ geworden, sluiten op 15 december het jaar 2018 af met een vleugje nostalgie in een live versie van het hilarische BRT-programma uit de jaren 90.

Verder nog met stip in de agenda te noteren: Paljas Producties met ‘Oude koeien aan de Costa Del Sol’ (21 januari), Freddy De Vadder komt na zijn succesvolle doorkomst opnieuw langs met ‘Freddy for president’ (26 januari), Tableau nr. 1 met ‘2 flikken’ (8 februari), Uniek Klassiek ‘Syrene saxofoonkwartet i.s.m. Ginter (10 februari).

De gebroeders Walschaerts sluiten op 14 juni het seizoen in stijl af met ‘Oogst’.

Het volledige programma is terug te vinden op http://www.koekelare.be/cultuurseizoen2018-2019. Tickets zijn te verkrijgen via http://www.ticketwinkel.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio