Spanje feest met Fiësta Frank en dj Gert V.

Fiësta Frank en dj Gert veroveren een stukje Spanje. Foto: EVB

Kampenhout / Rotselaar / Haacht / Boortmeerbeek - Fiësta Frank (Frank Weckx) en dj Gert (Gert Van Asselberghs) zijn inmiddels niet meer van de regiopodia weg te denken. Samen promoten ze momenteel hun muziek - hun kunnen - in Lloret De Mar, het mekka voor de Vlaamse artiest. De hadj is begonnen.

Kuuroord voor Vlaamse artiesten

De populaire Spaanse badpla ats aan de oostkust is een kuuroord voor Vlaamse zangers. Onze ‘boyz’ doen het goed ginds. Ze lokken massaal (voornameijk) Vlaamse toeristen naar het stadje op het Iberische schiereiland. Evenline Cannoot, Yves Segers, Michael Lanzo of namen waar u nooit van heeft gehoord duiken plots op in een café of bar waar Nederlands de voertaal is. Ook het Spaanse personeel spreekt meer dan een aardig mondje Vlaams. Dit is de plaats waar Sammy Moore uit Rotselaar verleden jaar nog het vak leerde en ook Sam Gooris kind aan huis is. Het Vlaamse levenslied viert hoogtij in ‘Lloret’ en de plaats heeft bij momenten weg van Blankenberge toen Tien om te Zien een van Vlaanderens best bekeken televisieprogramma’s was. Het accent van de Vlaamse schlagermuziek lig nu twaalfhonderkilometer zuidwaartser.

Verenigde krachten

Ook Fiësta Frank en dj Gert vonden samen met 87 fans uit de regio de weg naar Lloret, zeventien uur rijden met de bus. Het gelegenheidsduo en meegereisde streekgenoten tot in Leuven en Mechelen palmen er zowaar een half hotel in en zoals u kan vermoeden gaat iedereen in Lloret plat voor de flamboyante Frank en Gert die in het hotel twee keer de showavond mogen verzorgen. Het gelegenheidssduo is plots een duo dat het publiek voor zich lijkt te winnen met een onuitgegeven formule: dj meets schlager. Ook andere artiesten die in het hotel verblijven kwamen zondag tijdens de eerste showavond een kijkje nemen. So What? Productions uit Haacht mag terugblikken op een geslaagd eerste deel van de fanreis, het tweede gedeelte lijkt minstens even interessant te worden: de aanhang groeit en Frank en Gert ontpoppen zich tot ambassadeurs voor de regio in clubs en cafés.

Werk aan de winkel

Maar beide heren weten dat het hier niet stopt. Een keer naar Lloret maakt de lente niet. En ook in Vlaanderen is nog veel werk. Ook al lopen beiden over van werklust en enthousiasme, moet voortdurend worden vernieuwd en nieuw materiaal worden geproduceerd alvorens de opmars kan worden verder gezet. Over enkele dagen gaat het alvast naar Barcelona, een kleine honderd kilometer zuidwaarts. De meegereisde fans kijken uit naar de Catalaanse hoofdstad en naar de bijna voltooide Sagrada, Frank en Gert bereiden zich druk voor op hun tweede doortocht in Lloret over twee dagen. Twee uur lang feest met gangmakers die inmiddels ook Kelly Pireyn, Franks vriendin, in de show meer dan een bijrol gaven.

Frank ontpopte zich alvast op amper twee jaar na zijn debuut tot een entertainer ‘pur sang’ en kan een aardig mondje zingen: de sollicitatie voor een tweede doortocht op het Schlagerfestival in Wespelaar?

 

Lees het vervolg over enkele dagen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio