Schepen voor senioren Jessy Salenbien geeft op één januari 2019 fakkel door aan Stijn Ramboer huidig voorzitter Sociaal Huis

FOTO. Popkoning & Guy Neve knallen op seniorenfeest

Schepen van senioren Jessy Salenbien straalde van geluk toen ze in een tot in de nok gevulde cultuurzaal De Balluchon iedereen mocht verwelkomen voor het traditioneel jaarlijks seniorenfeest van de SeniorenAdviesraad.

En het werd opnieuw, dankzij de inzet van zeer vele vrijwilligers, een fantastisch en denderend feest. Zanger Guy Neve en de Popkoning lieten de medioren en senioren lachen en meezingen tot het dak er af ging. “Lachen en zingen bevordert het sociaal contact onder de mensen en dit is de bedoeling van deze ontspanningsnamiddag”, zo stelde Jessy Salenbien die naast de vele vrijwilligers, nog drie sterke dames speciaal in de bloemetjes zette en dankte voor hun onvermoeibare inzet: voorzitter Hilda Jonckheere, secretaris Rita Rommel en penningmeester Christiane Lievens.

Juiste weg

Deze feestnamiddag kwam mede tot stand door de inzet van de vele seniorenverenigingen:.Mokza, Vl@s, Vief, Ziekenzorg Koekelare, Ziekenzorg Bovekerke, S-plus, OKRA Bovekerke, OKRA Koekelare, NEOS, Meunyckenhof, Sociaal Huis en Residentie Noria; die de bloeiende Fransmansgemeente rijk is. “Jullie zijn allen verenigingen of personen die ervoor zorgen dat onze medioren en senioren een goed gevuld programma aangeboden krijgen gedurende het hele  jaar; van dans, boltra, kaartnamiddagen, petanquen tot mooi uitgestippelde uitstappen en zoveel meer. Jullie zorgen er ook voor dat problemen kunnen gedetecteerd worden en helpen mensen om de juiste weg te vinden naar de zorgmogelijkheden die ze op dat moment nodig hebben”, zo stelde schepen Jessy Salenbien nog vooraleer het feest op gang werd gebracht.

Tot slot was er nog een woordje van dank aan het adres van alle mensen die aanwezig waren en niet onder de georganiseerde organisaties vallen maar samen met vrienden en vriendinnen een mooi namiddag komen beleven.

Wissel

“Oh ja……Nog één iets beste mensen: ik ging het niet doen, maar ik doe het toch. Ik kan het niet laten. Er zijn hervormingen op til waardoor het Sociaal Huis zal worden ingekapseld in de Gemeente. Daardoor zal ook alles van zorg, welzijn en senioren onder het nieuwe sociaal luik zal vallen en zijn enkele aanpassingen aangewezen inzake bevoegdheidsverdeling binnen het schepencollege. Met heel veel trots mag en kan ik aankondigen dat Stijn Ramboer, huidige voorzitter van het Sociaal Huis, vanaf januari 2019 jullie nieuwe schepen van senioren zal worden. Hij heeft intussen bewezen dat jullie in veilige en goede handen zijn”, zo besloot schepen Salenbien haar toespraak.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio