Een totaalspektakel en komische strijd om gratis geld

Toneelvereniging Wilt van Gheeste presenteert ‘Lui Zweet’

Toneelvereniging Wilt van Gheeste presenteert ‘Lui Zweet’

Deze actrices en acteurs geven gestalte aan de verscheidene personages in het toneelstuk 'Lui Zweet', dat toneelvereniging Wilt van Gheeste vanaf volgende week op de planken brengt van Culuurzaal De Balluchon. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Vanaf zaterdag 10 november eerstkomende presenteert toneelvereniging ‘Wilt van Gheeste’ in Cultuurzaal De Balluchon, het komisch stuk ‘Lui Zweet’, geschreven door auteur Vincent van Rijsewijk. Het stuk draait om een werkschuwe familie, die hun bron van inkomsten – de alimentatie van de verschillende (!) vaders van de vijf kinderen – ziet opdrogen. Zij proberen dan mee te doen aan een reality show op televisie, waar een grote som geld mee te verdienen valt, maar dan moeten ze wel gaan werken en dat is nieuw voor deze familie.

De Koekelaarse toneelvereniging Wilt van Gheeste bewandelt dit toneelseizoen met ‘Lui Zweet’; toch nieuwe wegen en voor een aparte aanpak van dit komische stuk. Het geheel van de voorstelling is dit jaar verpakt in een totaalspektakel met toneel en film”, vertelt voorzitter Tom Pollentier aan de telefoon.

Inhoud

Een moeder woont met haar vijf eigenzinnige volwassenen kinderen onder één dak. Eén ding hebben ze gemeen: niemand heeft werk, en niemand wil werken! Maar wanneer de jongste dochter achttien geworden is, en de laatste bron van inkomsten (de alimentatie van de verschillende (!) vaders van de vijf kinderen wegvalt), moeten ze als gezin op zoek naar een oplossing. Slaagt dit gezin erin om dit probleem aan te pakken? Of worden de problemen enkel groter?

Zij proberen dan maar mee te doen aan een reality show op televisie, waar een grote som geld mee te verdienen valt, maar dan moeten ze natuurlijk wel gaan werken en dat is nieuw voor deze familie! Slaagt de familie in hun opzet of voeren ze een eenzame komische strijd om de poen? Om dat aan de weet te komen, moet je natuur gaan kijken.

Nieuwe maar geen onbekende regisseur

De Koekelaarse toneelvereniging gaat voor dit totaalspektakel ook scheep met een nieuwe regisseur. “Ja, we hebben een ouwe bekende aangetrokken in de persoon van Dries Dewulf”, vervolgt voorzitter Pollentier. “Dries stond indertijd mee aan de wieg van Wilt van Gheeste en was voor zijn verhuis uit Koekelare ook bestuurslid van ons theatergezelschap. Hij kent dus de vereniging en de spelers door en door”

Doen mee

Geven gestalte aan de diverse personages in het stuk: Hilde Soenen, Luc Schacht, Jelle Plyson, Geert Plyson, Christine Decraemer, Silke Deceur, Jolien Lootens, Tineke Vanhooren, Veerle Boucquez, Thalita Kerckenaere en Marleen Vanhove.

Voorstellingen & Tickets

Als u als toneelliefhebber of sympathisant dit totaalspektakel wilt meemaken, moet u op zaterdag 11 om 20 uur of zondag 11 november (om 15 uur) de toneelvoorstelling ‘Lui zweet’ van Wilt van Gheeste, bijwonen. De voorstellingen vinden plaats in Cultuurzaal De Balluchon. Andere voorstellingen staan op het menu op woensdag 14/11 om 20u, vrijdag 16/11 om 20u en zaterdag 17/11 om 20u.  Reserveren gewenst.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan 8 € via http://www.ticketwinkel.be of op het nummer 0486-37.90.47.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio