Fiësta Frank en Gert V. in Spanje – deel 2

Fiësta Frank en dj Gert V. mogen terugblikken op een geslaagde fanreis. Foto: EVB

Kampenhout / Rotselaar / Keerbergen / Haacht / Boortmeerbeek - Na een eerste geslaagde doortocht van het duo Frank Weckx (Fiësta Frank) en Gert Van Asselberghs (dj Gert V.) zorgden beiden voor een wervelend tweede deel van de fanreis in Lloret de Mar. Catalonië kleurt Vlaams.

Weckx en Neefs

Het eerste deel van de reis (zie Het Nieuwsblad dinsdag) sloot af met een optreden van Weckx en Van Asselberghs in Hotel Garbi in Lloret de Mar. De setlist werd herwerkt zodat de meegereisde fans donderdagavond grotendeels een ander programma kregen opgediend. Voor wie niet vertrouwd is met de wereld van schlagermuziek en twijfelt aan de populariteit: een dergelijk enthousiast publiek zag ik zelden. And you love it or hate it: dit genre is en blijft in. Mensen hebben duidelijk nood aan schaterlijk plezier gekoppeld aan het levenslied. Iets wat Weckx ondanks weinig ervaring meesterlijk beheerst. Want laat je vooral niet bij de neus nemen: ook al wordt het schlagerpad hier en daar wat te letterlijk bewandeld, bevindt de zanger zich op de grens van het genre met ook het ‘betere’ Nederlandstalige nummer op de verlanglijst. Hij brengt Louis Neefs (Zondagmiddag Lilian) en Benny Neyman (Waarom fluister ik je naam nog). Zijn artiestennaam Fiësta Frank zorgt dan weer voor een alliteratie die altijd makkelijk bekt en zuiderse temperaturen aspireert.

Vleugje magie

Het management, het Haachtse So What? Productions, probeert een vleugje magie te brengen tussen Weckx en dj Gert V.  Lloret de Mar was de plaats waar het huwelijk zou voltrokken worden en deels slaagde het productiehuis in zijn opzet. Van Asselberghs ontpopt zich naast Weckx meer en meer als een crooner die weliswaar de doorwinterde stem van Weckx (nog) niet heeft, toch experimenteert de prille dertiger met muziek die al ‘oud’ was nog voor hij was geboren. Beiden ‘dueteren’, toch ontbreekt nog de podiumervaring om al van een geoliede machine te kunnen spreken. De heren hebben elkaars zonne- maar ook schaduwvlekken ontdekt en weten eens terug in Vlaanderen wat de werkpunten zijn. Want bekijk deze reis niet zomaar als een avontuur: zowel Weckx als Van Asselberghs zijn bloedserieus als het over de opzet van hun muzikale carrière gaat. Ze willen ‘schlagen’.

Fiësta is een feest

De fanreis naar Lloret de Mar is zeker geen maat voor niets geweest. Naast extra podiumervaring legden beide heren vooral contacten wat twee dagen geleden resulteerde in een extra optreden in het fanhotel waar andere Vlaamse zangers overwinteren (en optreden). Want ook het oktoberse en novemberse nachtleven in het stadje ademt schlagermuziek. Hier en daar Nederlanders, Spanjaarden maar vooral Vlamingen met contacten zwaaien de plak. Zelfs de Vlaamse pioniers die veertig jaar geleden Lloret omtoverden tot wat het nu is hangen goedlachs aan de toog en komen er regelmatig op vakantie. Ze laten ‘hun Lloret’ niet los. Daar verneemt u later meer over. Eerst afkicken na intense en ‘geschlaagde’ dagen. Het nummer ‘Fiësta Frank’, waarmee het voor Weckx allemaal begon, verwijder ik voor een week uit mijn playlist.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio