Ontdekken en beleven van allerlei kunstvormen verrijkt kinderen

Kunstendag voor kinderen in zicht

Kunstendag voor kinderen in zicht

Wie zin heeft in dansen, komt op de Kunstendag voor kinderen, eveneens aan zijn of haar trekken. Je kunt smullen van ballet of van Locking (foto) een vorm van streetdance. Foto: If

Kortemark - De vrijetijddiensten (jeugd, sport, cultuur en bibliotheek) organiseert op zondag 18 november in samenwerking met de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten afdeling Kortemark, een Kunstendag voor kinderen. Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen er tijdens deze zevende editie, kunst beleven en er mee kennismaken in al zijn vormen. Want….. kunst ontdekken en beleven verrijkt kinderen. Alles vindt plaats in de lokalen van het jeugdhuis, de academie, De Fauteuil en de gemeenteschool.

Zo kunnen ze er ondermeer kennismaken met een Bus met Benen, een Schoverik, Ballerina’s, … en ze kunnen er ook leren goochelen en/of deelnemen aan workshops locking, stempelen, fimo, plasticine, djembé, bouwen met houten latten, enz. Kortom het wordt een boeiende bomvolle dag vol kunst.

Programma

Het Paleis - Bus met Benen (4+)

In Bus met Benen van hetpaleis volg je de zoektocht van een vrouw, een man en een kind naar hun huis met benen. Liggend kijk je naar het plafond van de bus, waar hun reis voorbij rolt. Tuning People maakt in de bus objectentheater tussen kitsch en houtje-touwtje. Voorstellingen om 13u30, 14u30, 15u30 en 16u30.

Circus Paljasso – De Schoverik

De Schoverik is op zoek naar mysterieuze vlammetjes. Kleine, grote, snelle, spectaculaire, … en nog veel meer vlammetjes. Een mooie afsluiter van een prachtige dag. Voorstelling om 17u.

Kunstwerk maken met stempels (alle leeftijden)

Bestempel je eigen fotokader of kistje en neem zo een leuk souvenir mee naar huis vanop kunstendag voor kinderen! Deze workshop duurt ongeveer 45 minuten en gaat door om 13u30, 14u30 en 15u30.

Magische Boeken – Mooss (9 – 12 jaar)

Er bestaan veel magische boeken, maar hier maak je jouw eigen exemplaar! Misschien heeft jouw boek een geheime ruimte, bevat het een codetaal of betoverde tekeningen…? Je knipt en plakt, doorboort oude boeken tot een nieuw voorwerp. Wedden dat je het thuis ook op een geheime plaats zal bewaren? Workshop om 13u30 en 15u15.

Maderas – Kamo vzw (alle leeftijden)

Maderas bestaat uit plankjes, veel plankjes, groot en klein, met een grappig rood randje. Aan de hand van de kinderen hun verbeelding bouwen we torens, ruimteschepen of andere vreemd vormige hersenkronkels.

Vrije in- en uitloop

Workshop Plasticine (alle leeftijden)

Wie kent deze kneedbare gekleurde pasta nu niet. Door te rollen, kneden, snijden en kleuren te combineren maakt iedereen wondermooie creaties op zijn of haar niveau. De oudere kinderen kunnen hier hun handigheid oefenen om bij de workshop fimo echte pareltjes te maken.

Workshop Fimo

Fimoklei is een soort plasticine die je kan bakken. Net zoals bij gewone plasticine ga je aan de slag met allerlei kleuren en vorm je met je handen leuke figuren. Eenmaal je tevreden bent van je eindproduct kan de fimoklei in de oven gebakken worden.

Reuze tekeningen

Grote bouwwerken/kunstwerken zoals de piramides, kathedralen … zijn zelden een werk van iemand alleen. Kunst zorgt voor een gemeenschappelijk doel en brengt mensen samen. Met dit idee gaan ook wij hier aan de slag. Iedereen kan meewerken aan een klein onderdeel om zo samen tot een groots geheel te komen.

Yoga (4-14 jaar)

Yoga op kindermaat. De oefeningen worden op een speelse manier ingevuld en spreken de verbeelding van de kinderen aan.

Ballet (demo, initiatie en ouder-kind)

Ontdek de liefde voor dans. Op een speelse manier worden de basisregels van dans aangeleerd. Klassiek ballet is immers dé beste basis voor alle dansstijlen en is dus onmisbaar.

Goochelen

Welk kind droom er nu niet van om zelf goochelaar te worden? Met deze workshop is dat mogelijk. Kinderen leren onder begeleiding van Kevin een aantal trucs waarmee ze vrienden en familie mee kunnen verbazen.

Locking

Locking is een moderne dansvorm die vaak gebruikt wordt als streetdance in combinatie met hiphopmuziek en soms funk. Bij locking wordt gedanst met snelle overdreven bewegingen, waarbij vooral de armen en de handen gebruikt worden.

Info

Meer informatie is te bekomen op de Diensten Vrije Tijd op het nummer 051-56.61.08, via http://vrijetijdsloket@kortemark.be of via http://www.kunstendagvoorkinderen.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio