Gemeentebestuur organiseert infoavond omtrent het ‘Groeipakket’, voorheen Kinderbijslag genaamd

Hooglede - Op één januari 2019 wordt de kinderbijslag omgevormd en heet het van dan af ‘Groeipakket’. Er zijn vijf Vlaamse uitbetalers die van af dan ervoor moeten zorgen dat gezinnen hun Groeipakket ontvangen. Om een ander te verduidelijken organiseert het gemeentebestuur op maandag 10 december 2018, een infoavond in De Gulden Zonne.

Vanaf 1 januari 2019 neemt Vlaanderen de uitbetaling van de kinderbijslag over. De kinderbijslag wordt omgevormd en heet dan voortaan het Groeipakket.

Het Groeipakket is het geheel van financiële tegemoetkomingen dat de Vlaamse overheid voorziet voor elk kind in elk gezin.

Het geeft gezinnen maximaal de kans elk kind te laten groeien en zich zo volledig mogelijk te ontplooien. Bovendien biedt het gezinnen ondersteuning bij de kosten van de opvoeding van kinderen.

De infoavond gaat door op maandag 10 december om 19u30 in de Gulden Zonne, gelegen Marktplaats te 8830 Hooglede. Meer informatie en inschrijven kan via het nummer 051-23.13.96 of via http://nancy.huyghe@hooglede.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio