Droom: “verwerven eigen catchring is nu werkelijkheid voor Black Cobra alias Kurt Clauw”

Zaal De Mast decor voor spektakelrijk catchgala

Black Cobra in de Houtlandregio ook gekend als postbode Kurt Clauw, houdt hier zijn tegenstander in een nekgreep, een beeld die komende zaterdag in zaal De Mast wel meermaals te zien zal zijn. Foto: Eric Vanhooren

Torhout - Zaal De Mast is op zaterdag 8 december eerstkomende; de place to be voor al wie van catch houdt. De Torhoutse postbode Kurt Clauw (51), zelf een fervent catcher, organiseert er met zijn Cobra Wrestling Association, een heus catchgala. En niet zo maar eentje, want voor het eerst zullen de leden van de Torhoutse wrestlingschool zich kunnen voorbereiden in hun eigen catchring, meteen een droom die voor duiveltje-doet-het-al Kurt, in vervulling gaat.

“ja, ik heb hem eindelijk beet en zie een droom werkelijkheid worden”, valt Kurt met de deur in huis. “We tellen een 25-tal leden en trainen drie keer per week. Daarvoor is een goede catchring echt nodig”, vervolgt Kurt, die hulp kreeg van Peter De Koster, Christian Binquet, Filip Van der Linden en zijn echtgenote Monique Vernimmen.

“Ik heb er altijd van gedroomd om in een eigen catchring les te kunnen geven aan mijn leerlingen”, voegt hij er met twinkelende pretoogjes nog aan toe. “De ring vond ik na lang speuren via een website in het Duitse Nordhorn, een eiland in de prachtige groene Grafschaft Bentheim net over de Duitse grens. Een eiland hoor ik jullie al luidop afvragend. Jawel, want Nordhorn is een waterstad en de binnenstad wordt namelijk helemaal omstroomd door de rivier de Vecht. Maar dit terzijde. De eerste catchring die we hadden was er eentje in bruikleen via de vorige federatie. Maar nu we onze eigen ring hebben zal deze zeker niet misstaan in ons trainingscentrum.”

Catchgala

De Torhoutse catchvereniging groeit en bloeit gestadig en telt na anderhalf jaar bestaan van de Cobra Wrestling Association nu 25 personen, bestuur en crew inbegrepen.

De clubleden trainen driemaal per week, dit op woensdag van 17 tot 19u, op vrijdag van 19 tot 21u30 en op zaterdag van 13u30 tot 16 uur. “De CWA is ook met velen aanwezig geweest op tal van evenementen het voorbije jaar. Ondermeer op de Batjes in Torhout, waar we veel bijval genoten en een succes mag genoemd worden”, onderstreept Kurt  Clauw. “Hopelijk is dat volgend jaar voor herhaling vatbaar. Ook in Houthave waar we aantraden in het reptiel center was een succes en tot slot waren er nog onze eigen shows waarop telkens meer dan 150 man aanwezig waren. Kortom mij hoor je zeker niet klagen.”

Maar ook de connecties met andere federaties loopt vlotjes. “De verstandhouding is goed want zowel catchers uit Wallonië WAC komen onze wedstrijden kleuren en wij nemen deel aan hun organisaties”, geeft Kurt ons nog mee.

Op zaterdag 8 december 2018 zitten ze onder de noemer Gennisis2 aan hun tweede grote show. ”Met grote show bedoel ik dat we het publiek meer en meer willen laten genieten van nationale- en internationale worstelaars”, duidt de Torhoutse postbode. “We zitten in een groeifase waar telkens meer en meer worstelaars uit Wallonië en andere landen voor ons willen worstelen. En ook wij kunnen daar gaan catchen en eventueel stages volgens.”

En dit doet deugd aan Kurt zijn hartje. “Nooit gedacht dat ik zoiets nog zou kunnen waarmaken, laat staan na anderhalf jaar bezig te zijn, werkelijkheid zien worden en mogen beleven.”

Black Cobra of Kurt Clauw is zijn schare medewerkers dankbaar. “Vroeger stond ik er veelal alleen voor, nu heb ik een goed geolied bestuur achter me staan alsook een puik team worstelaars en studenten, waar ik alleen maar trots kan op zijn voor wat reeds verwezenlijkt hebben”, stelt Kurt nog nadrukkelijk.

Wat en wie er allemaal komt op 8 december is top. De affuche oogt en kleurt mooi. Deze keer treden er met Azreal, Demon face, Candice Carabain worstelaars uit Wallonië aan, maar eveneens catchers uit Nederland. Zo zullen de aanwezigen niemand minder dan sexy Scott Valentine kunnen bewonderen en om de mannelijke fans te plezieren zal de Queen of glamour Katrin afkomstig uit Rusland, de ring onveilig maken. Katrin is een jonge dame met veel talent die in ons land wil komen bewijzen dat ook vrouwelijke worstelaars hun mannetje kunnen staan.

Uit eigen stal treden de CWA –worstelaars Andy Hunt, CWA Champion Plague Sullivan, Sean O Connor, Colin Williams en uiteraard ook Black Cobra in de ring. En zeker niet te missen en voor de eerste keer in België is de main event een ‘Pain en Bones’-wedstrijd, tussen het duo Pure Pain die het opnemen tegen het Champions tag team Skeleton Crew. Kortom: Vier catchers die maar één ding voor ogen hebben: winnen.

Tickets

Het catchspektakel start om 20 uur in zaal De Mast, gelegen in de Industrielaan. De deuren gaan om 19.30 uur open. Tickets kosten acht euro (aan de deur 10 euro) en zijn verkrijgbaar bij ’t Frietuurtje in Torhout of telefonisch op het nummer 0495/66.35.89. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio