Jamila Lachkar legt eed af als Vlaams parlementslid

Jamila Lachkar legt eed af als Vlaams parlementslid

Jamila is vanaf vandaag Vlaams Parlementslid voor CD&V. Foto: Erik Van Eycken

Mechelen / Bonheiden - Jamila Lachkar uit Rijmenam (Bonheiden) heeft woensdag de eed afgelegd als kersvers Vlaams parlementslid voor CD&V. Lachkar, die ooit nog gemeenteraadslid was in Mechelen, volgt Kathleen Helsen op. Zij is voortaan gedeputeerde van de provincie Antwerpen.

Jamila Hamddan Lachkar studeerde communicatiemanagement. Bij de Vlaamse verkiezingen in 2014 stond ze op de vierde opvolgersplaats voor de CD&V. Professioneel was ze actief rond gelijke kansen en gendergelijkheid. Sinds enkele jaren woont ze samen met haar partner en drie zonen in Rijmenam.

De kans om volksvertegenwoordiger te worden wil ze grijpen om zelf te groeien, maar ook om haar jarenlange engagement om te zetten in beleid. “Gelijkheid voor iedereen en mensen kansen geven om samen de weg vooruit te nemen. Daar wil ik me de komende maanden voor inzetten”, zegt Lachkar.

Ook onderwijs ligt haar na aan het hart: “Ik zal de komende maanden actief aan de slag gaan binnen de commissie Onderwijs waar de toekomst van ons basisonderwijs als grote uitdaging op de agenda staat. De toekomst is jong, en jongeren zijn de toekomst. Daar wil ik mij in vastbijten. Kathleen Helsen heeft zich door de jaren heen ontpopt tot onderwijsdeskundige van CD&V. In haar voetsporen treden is niet evident, maar ik ga de uitdaging graag aan.”

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio