Carole: “Geconfronteerd worden met diagnose ‘Lymfeklierkanker’ opende m’n ogen”

Schepen Carole Himpens schreef een mooi politiek verhaal dat bol staat van prachtige realisaties

Schepen Carole Himpens schreef een mooi politiek verhaal dat bol staat van prachtige realisaties

Directrice Petra Boysen vab BKO De Buidel zette afscheidnemend schepen Carole Himpens, letterlijk in de bloemetjes voor de jarenlange schitterende samenwerkign die ze mocht ervaren. "Carole was er altijd en had altijd een luisterend oor voor onze verzuchtingen. Met een half woord en een blik verstonden wij elkaar en vertrouwden we elkaar en dat is toch o zo leuk werken", stelde de directrice bij de opening van de vernieuwde BKO De Buidel. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Schepen Carole Himpens (53) neemt per 31 december 2018 afscheid van het Koekelaarse schepencollege en haar bevoegdheden jeugd, huisvesting, kinderopvang, gezondheidszorg, feestelijkheden en ontwikkelingssamenwerking. “Het is mooi geweest en ik zal na één januari van 2019 met fierheid terugblikken op het mooie politieke verhaal dat ik de afgelopen zes jaar mee heb mogen schrijven. Ik blijf als gemeenteraadslid wel politiek actief maar kijk nu wel anders naar het leven sinds ik met lymfeklierkanker geconfronteerd werd. Er is nog zoveel meer in het leven dan politiek”, onderstreept Carole glimlachend.

“Ik kan terugblikken op zes mooie vruchtbare jaren van samenwerking met een ploeg enthousiaste en gedreven collega’s. Onder mijn bewind heb ik De Buidel zien evolueren, groeien en uit zijn voegen barsten. Maar er is zoveel waarmee ik zou kunnen pronken: denken we maar aan het avontuurlijk speelparcours waarmee ik de kinderen wist te verleiden, zodat ze meer tijd en spel doorbrengen in gezonde open lucht. Ook het skatepark werd vernieuwd en het kermisgebeuren blies ik nieuw leven in. Kortom, ik ben een tevreden mens.” Als afscheid kreeg ze afgelopen zaterdag bij de inhuldiging van BKO De Buidel, een grote ruiker bloemen voor haar vele geleverde werk.

Gemeenteraadslid 

De komende legislatuur gaat SP.A-burgemeester Patrick Lansens met Open VLD scheep en worden de zitjes herverdeelt en valt Carole uit de boot ten voordele van Open VLD’er Jan Lievens.

Op 14 oktober scoorde Carole met haar 837 voorkeurstemmen nog uitstekend. “Lang niet slecht voor iemand die 13 jaar geleden van Oostende naar Koekelare is komen wonen en er amper gekend was”, lacht ze. Wonende in Bovekerke heeft ze zich in al die jaren opgewerkt tot een kracht waar je steeds beroep kon op doen. “Dat ik geen schepen meer zal zijn, is jammer, maar absoluut geen ramp. Ik ben iedereen dankbaar. Als gemeenteraadslid voor SP.A zal ik blijven dossiers opvolgen en me verder blijven inzetten voor Koekelare en zijn inwoners”, klinkt het bij Carole. Tijdens haar ambtstermijn werd Carole getroffen door lymfeklierkanker. “Ja, de diagnose was hard en de schrik sloeg me om het hart, maar ik ben altijd blijven vechten en geloven in de goede afloop. De weg naar volledig herstel verloopt goed, maar we zijn er bijlange nog niet. Het is niet altijd even makkelijk geweest, maar over kanker moeten we ook openlijk durven praten. En dat helpt.”

“Wel kijk ik nu met een heel andere bril naar het leven, want er is zoveel meer dan politiek alleen. Ruziën om futiliteiten is niet meer aan mij besteed. Mijn gezin, kinderen, familie en vrienden komen nu op de eerste plaats. Samen met hen wil ik nu echt genieten van wat het leven voor mij nog in petto heeft, hoewel de inwoners van Koekelare, Bovekerke, De Mokker en Zande; nog vij mogen aanbellen als ze een probleem hebben”, besluit een terecht trotse afscheidnemende schepen Carole Himpens.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio