Coach Dana Winner neemt Willy onder haar vleugels

FOTO. Willy Ramboer stoot door naar de Knock-outs in The Voice Senior

Eet- en Praatcafé de Monroe, liep gisterenavond storm voor het Koekelaars zangtalent Willy Ramboer. De tot de nok gevulde taverne zag er Willy, 67 lentes jong , zijn televisiedebuut maken in de Blind Auditions van The Voice Senior. En hij deed het met veel verve, zo, zelfs meer dan voortreffelijk…… Willy wist met de zijn vertolking van het feelgoodnummer van The Eagles: ‘Take It Easy’, coach Dana Winner te overtuigen van zijn zangcapaciteiten, zodat zij haar stoel draaide en de Koekelarenaar dus doorstoot naar de volgende fase van de wedstrijd.

Vooraf aan de uitzending op televisie, had Willy met zijn band The Rainbows, het aanwezige publiek nog een daverend, ja zelfs een fenomenaal concert geserveerd. De commentaar van de jury was zeer lovend en Dana was uitermate blij dat Willy in haar team zit. Zij zal hem nu via diverse workshops en repetities, klaarstomen voor de knock-out-fase van volgende week vrijdag. Kijken dus naar VTM naar The Voice Senior.

Ook Willy zelf was uitermate heel blij met het geboekte resultaat en hoopt natuurlijk ook de knock-out-uitzending te overleven. Met welk nummer hij nu gaat proberen om door te stoten naar de finale, houden wij nog even geheim. Bij het liedje ‘Take It Easy’ dat hij nu liet horen, hoort een anekdote: “Tijdens het concert van The Eagles in Flanders Expo in 1997 stond ik naast jurylid en ouderdomsdeken Walter Grootaers”, zei hij na zijn performances tegen Walter. En hij zei zich ook nog levendig te herinneren dat drie van de vier juryleden: Walter Grootaers met zijn Kreuners, Helmut Lotti en Natalia in Koekelare met hun band hebben opgetreden in de grote tent van Koekelare Leeft. En dat Dana Winner dit deed in de Sint-Martinuskerk met haar kerstconcert.

Na afloop van de Blind Auditions vertelde Willy dat hij tijdens de workshops die aan de uitzending vooraf zijn gegaan, heel wat heeft geleerd waar hij voorheen geen flauw benul van had. Zo ondermeer van de zangcoach, het enkele keren kunnen repeteren met de fantastische band, voor hulpcoach Remco, die hem veel bij heeft gebracht op het vlak van ademhalingstechnieken, camera-expressie en nog zoveel meer. “Ik hoop nu natuurlijk komende week nog heel wat te kunnen leren van coach Dana Winner. Wij en de vele Koekelarenaren duimen alvast jou.

Morgen zondag is Willy Ramboer te gast in de studio van Radio Kompas, waar hij zijn wedervaren tot op heden in geuren en kleuren zal vertellen. Luisteren zou ik zo zeggen. Kompas vind je in de Houtlandregio op 105.8FM en in de hele kustregio op 106.3FM.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio