Toneelvereniging T.I.M. serveert “De hoed van Coco Banana”

Toneelvereniging T.I.M. serveert “De hoed van Coco Banana”

T.I.M. pakt dit jaar uit met de deurenkomedie De hoed van Coco Banana van auteur Bart Spaey in een regie van Eddy Suys. Foto: IF

Gistel / Ichtegem / Koekelare - Het toneelseizoen is al een tijdje bezig en bij T.I.M. in Moere nadert hun première met rasse schreden. Dit jaar serveren ze de toneelliefhebber de komedie “De hoed van Coco Banana”. Komende zaterdag 12 januari houdt de vereniging een publieke kaartenverkoop in het OC in Moere tussen 10 en 12 uur.

Tal van toneelliefhebbers en sponsors uit Moere, Gistel, Koekelare en Ichtegem; zijn verwondert dat ze nog niets vernomen hebben van de jaarlijkse toneelvoorstellingen van T.I.M. “Normaal vinden die ieder jaar plaats eind september en begin oktober in het Ontmoetingscentrum van de Gistelse deelgemeente Moere, op de grens met Koekelare”, opent voorzitter Henk Vanhove het gesprek. “Maar door een plots overlijden van een van onze hoofdrolspelers vorige zomer, was iedereen van zijn melk en werd er door het bestuur beslist om na lang beraad, pas in februari 2019 te spelen. Zo kon iedereen rouwen en konden wij uitkijken naar een nieuwe regisseur, een aangepast stuk, enz.”

“Voor een klein toneelgezelschap zoals T.I.M. was dit plotse overlijden van een van onze hoofdrolspelers, een harde klap. Tel daarbij dat enkelen wegens andere omstandigheden een jaartje wilden schrikkelen, dan begrijp je best, dat de kopjes niet naar toneel stonden. Jurgen Gamme, was niet alleen acteur; hij was ook actief voor en achter de schermen van de vereniging”, vervolgt voorzitter Henk Vanhove.

In overleg met Veerle Vandaele echtgenote van Jurgen en regisseur bij TIM-Junior, hebben we tevens beslist om met TIM-Junior een sabbatjaar te nemen. Maar wees gerust… “Onze Juniors komen zeker terug”, besluit voorzitter Henk Vanhove.

De hoed van Coco Banana

“Om alles even op een rijtje te zetten en dit alles een plaats te kunnen geven binnen ons toneelgezelschap, werd na rijp overleg, beslist om de voorstelling van TIM uit te stellen tot februari 2019. De voorstellingen zijn nu gepland voor zaterdag 16 & zondag 17 en vrijdag 22 & zaterdag 23 februari 2019. Toneelliefhebbers hou dus alvast een van deze data vrij in jullie agenda.

Dit toneelseizoen kiest TIM voor de fantastische komedie ‘De hoed van Coco Banana’ van auteur Bart Spaey, in een regie van Eddy Suys.

De hoed van Coco Banana’ is het verhaal van baron en barones Delabastita. Ze staan op het punt om een grote erfenis op te strijken. Hun dochter, die helemaal niet zo preuts is als ze wel lijkt, heeft een hartstochtelijke affaire met de Spaanse kok Antonio. Het kamermeisje Wendy papt aan met de baron en de Afrikaanse huisknecht weet uit alles munt te slaan”, vertelt regisseur Eddy Suys.

”Er volgen heel wat interne ruzies, misverstanden en vallende serviezen en de verkeerde mensen gaan er met de poen vandoor”, geeft Eddy nog mee. ‘De hoed van Coco Banana’ is een komedie met veel openende en sluitende deuren en slapstick.

Publieke kaartenverkoop

T.I.M. houdt zoals steeds ook nu een publieke kaartenverkoop voor de voorstelling ‘De hoed van Coco Banana’ en wel komende zaterdag 12 januari 20109. De publieke kaartenverkoop vindt plaats van 10 tot 12 uur in het OC Moere, gelegen in de Molenstraat. Kaarten kosten 8 euro.

Kaarten kunnen ook gereserveerd worden vanaf dinsdag 15 januari aanstaande bij ALL-IN Center Mia, Provincieweg 92 te 8470 – Gistel (Moere). Telefoon 059-27.71.88 of via mail naar http://info@toneelinMoere.be .

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2019 en vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019. Aanvang telkens om 20 uur, uitgezonderd op zondag 17 februari. Dan begint de voorstelling om 15 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio