Tom Pollentier & Tine Maertens (CD&V) en Jolien Lootens (N-VA) kandidaat schepen vanuit de oppositie

Zo ziet de gemeenteraad eruit in Koekelare sinds de installatievergadering van 2 januari 2019. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - SP.A en Open VLD die sinds één januari de lakens uitdelen in de Fransmansgemeente Koekelare, lieten om onduidelijke redenen na om een gemeenschappelijke schepenvoordrachtsakte in te dienen – hoewel dat perfect mogelijk was – waardoor op uitzondering van Stijn Ramboer die tot schepen van Sociale Zaken werd gekozen – geen andere schepenen konden aangesteld worden tijdens de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad.

“Gezien deze nalatigheid en het feit dat de nieuwe meerderheid van SP.A en Open VLD daaromtrent geen duidelijke redenen heeft opgegeven tijdens de installatievergadering van woensdag 2 januari laatstleden, dienen de schepenen nu aangesteld te worden tijdens de gemeenteraadszitting van 14 januari eerstkomende”, klinkt het in een gemeenschappelijke persmededeling van CD&V – N-VA.

“Wij hebben dan ook besloten om vanuit de oppositie CD&V en N-VA samen, ook kandidaten in te dienen voor de nog drie vacante schepenmandaten”, laten Tom Pollentier ‘CD&V) en Jolien Lootens van N-VA weten.

“Onze kandidaten zijn als 1ste schepen Tom Pollentier (CD&V), als 2de schepen Jolien Lootens (N-VA) en als 3de schepen Tine Maertens (CD&V)”, besluiten de twee.

Of ze een kans maken valt sterk te betwijfelen, maar in Koekelare weet je maar nooit. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio