Mirom Roeselare investeert dit najaar in 123 gewone containers

Nieuwe perscontainers voor Lichtervelds recyclagepark

Een werknemer aan een van de nieuwe perscontainers. Foto: IF

Lichtervelde - Enkele dagen terug werden op het recyclagepark van Lichtervelde twee nieuwe perscontainers in gebruik genomen. Eén is bestemd voor brandbaar afval, de andere – en voor het eerst – voor papier en karton.

De perscontainer voor oud papier en carton, perst het oud papier en karton meteen samen, waardoor de capaciteit van de container een flink stuk groter wordt. “Tot vier keer de inhoud van een klassieke container”, benadrukt schepen Steven Bogaert (CD&V), bevoegd voor milieu. “Het grote voordeel om papier en karton te persen is duidelijk: één transport daar waar er vroeger vier nodig waren.”

Milieuvriendelijk & geen trappen meer

“De investering betekent dus minder transporten. Schonere lucht, een lagere kost en minder verkeersdrukte op ons recyclagepark en de omliggende wegen, da’s winst voor iedereen”, vervolgt de Lichterveldse milieuschepen.

En er zijn nog voordelen. “De nieuwe perscontainers zijn ook goed nieuws voor onze parkwachters. De containers zijn voor hen eenvoudig te bedienen, veilig en ze bieden een goed overzicht’, benadrukt Bogaert nog. “Voor papier en karton moeten de bezoekers van ons recyclagepark ook geen trappen meer op en af met stapels papier of kartonnen dozen.”

“De inhoud van de container kan bovendien ook niet meer wegwaaien of natgeregend worden. Dat brengt met zich mee dat er ook geen nutteloos gewicht van regenwater meer mee vervoerd wordt.”

Mirom investeert

MIROM Roeselare onderzoekt of de perscontainers de komende jaren ook ingezet kunnen worden voor andere afvalfracties.  

Intussen investeert MIROM Roeselare dit najaar ook nog in gewone containers: 123 stuks in totaal, goed voor één kilometer als je ze achter elkaar zou plaatsen.

De nieuwe containers vervangen exemplaren die na ruim 20 jaar dienst aan vervanging toe waren. Ook het Lichterveldse recyclagepark zal dus een aantal nieuwe containers ontvangen.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio