Burgemeester Lansens en schepen Salenbien prijken op kieslijsten SP.A voor komende federale- en Vlaamse verkiezingen

Burgemeester Lansens en schepen Salenbien prijken op kieslijsten SP.A voor komende federale- en Vlaamse verkiezingen

Schepen Jessy Salenbien en burgemeester Patrick Lansens staan op de SP.A-kieslijst voor de federale en Vlaamse verkiezingen van mei 2019. Jessy prijkt op de tweede plaats als opvolger voor de Vlaams Parlement en burgemeester Lansens kreeg de 14de stek toegewxezen voor de Federale verkiezingen. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Burgemeester Patrick Lansens maar ook schepen Jessy Salenbien, komen bij de verkiezingen van 26 mei 2019, op voor SP.A. Patrick Lansens staat veertiende op de Kamerlijst, Jessy Salenien is tweede opvolger op de Vlaamse kieslijst.

“Het was partijvoorzitter John Crombez die ons vroeg om op de kieslijsten voor de komende federale en Vlaamse kieslijsten te staan”, duidt Jessy Salenbien tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het dienstenchequebedrijf Koelibri. “De partij zocht mensen die goed scoorden bij de gemeenteraadsverkiezingen. SP.A scoorde in Koekelare zeer goed want we rijfden bijna 40 procent van de stemmen binnen en behaalden een absolute meerderheid.”

“Vanop een veertiende plaats is het moeilijk om een federaal zitje te bemachtigen, maar we zullen er alles aan doen om een mooi resultaat neer te zetten”, zo stelt burgemeester Lansens die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober laatstleden, maar eventjes 1824 voorkeurstemmen behaalde. Lansens zetelde ook  al in het federaal parlement van 1999 tot 2005 en was ook in 2014 kandidaat.

Tweede opvolger

Voor schepen Jessy Salenbien worden het haar eerste Vlaamse verkiezingen. Jessy staat als tweede opvolger op de lijst voor het Vlaams parlement en weet zo dat haar een aartsmoeilijke taak wacht. Maar de Koekelaarse schepen doet het in de eerste plaats om het partijbelang te dienen. “Ik ben gevraagd geweest omwille van mijn mooie score met de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen ( 1142 voorkeurstemmen gemeenteraadsverkiezingen en 3762 voor de provincieraad, nvdr) en wil er wel tweehonderd procent voor gaan. Ik zal net als voor de gemeente, ook nu hard werken en proberen de mensen ervan te overtuigen dat ik het goed meen met iedereen. Mijn deur staat voor iedereen open”, zegt ze met de glimlach. Eerste opvolger voor het Vlaams Parlement is Simon Bekaert.

Vlaams parlement

De SP.A voor het Vlaams Parlement wordt getrokken door de 49-jarige Brugse politica Annick Lambrecht. Op de tweede plaats staat burgemeester Steve Vandeberghe van Bredene en op de derde en vierde  stek staan Maxime Veys en Dries Couckuyt.

Voor de federale verkiezingen trekt John Crombez de SP.A-lijst.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio