KVLV & LG Koekelare in de ban van een ‘Moordweekend’

KVLV & LG Koekelare in de ban van een ‘Moordweekend’

Zij brengen de komedie 'Een Moordweekend' tot leven en beloven de aanwezigen een avondje spanning. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Toneelliefhebbers die van spanning houden moeten beslist op zaterdag 23 of zondag 24 februari of het weekend van vrijdag 1 maart of zaterdag 2 maart, naar cultuurzaal De Balluchon, want dan presenteert de KVLV en Landelijke Gilde Koekelare, er het toneelstuk ‘Een Moordweekend’, een komedie van auteur Carl Slotboom in een regie van Karl Leroy.

Het Koekelaars toneelgezelschap pakt dit jaar uit met een stuk dat gespeeld wordt met een kleine bezetting . Slechts zes toneelspelers: Marleen Toortelboom, Dorine Deprez, Iris Laleman, Hilde Soenen, Luc Schacht en Wim Verstraete zijn de acteurs die het toneelstuk tot leven brengen. Daarnaast zijn er nog regisseur Karl Leroy en fluisterdame- en regieassistente Annelore De Viscchere (= Dochter Marleen), die mee aan het stuk gestalte geven.

Alle acteurs en actrices zijn spelers van het eerste uur, behalve Iris die pas voor de derde keer mee speelt. Annelore, de jongste van de bende, speelde al één keer mee en was in 2017 fluisterdame  van dienst, taak die ze dit jaar opnieuw voor haar rekening neemt.

Het verhaal

Ver van de bewoonde wereld en verscholen in het groen ligt de boerderij van Geert. Hij verdient de kost met het geven van Yoga cursussen. De cursisten logeren dan een weekend in zijn gastvrije boerderij, nemendeel aan de oefeningen, eten gezond en gaan als herboren terug naar huis. Zo gaat het meestal.

Maar deze keer niet. Met de vijf cursisten die Geert deze keer verwelkomt, lijkt dit bij voorbaat te mislukken. De meest uiteenlopende types hebben zich dit keer aangemeld en wanneer er een cursist verdwijnt, er geen telefoonverbinding meer is en er vreemde geluiden worden gehoord, lopen de spanning hoog  op. Toch komen ze ondanks alle moeilijkheden nader tot elkaar en is iedereen het volmondig eens met de uit Knokke afkomstige “dames”: “Het was een Moordweekend, gelik da we zeggen”.

Kaarten

Het stuk wordt telkens ten tonele gevoerd in cultuurzaal De Balluchon, gelegen Moerestraat 16 te Koekelare. De voorstellingen nemen telkens een aanvang om 20 uur uitgezonderd op zondag 24 februari waar er gespeeld wordt om 15 uur.

Kaarten voor de voorstellingen op 23 en 24 februari of 1 en 2 maart 2019, kosten acht euro per persoon en kunnen besteld worden via http://www.ticketwinkel.be (warm aanbevolen) of via 0478-39.39.49

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio