Alle aanwezigen worden verwend met basketbal en dans en voorstelling van de baske’tschool

Fandag Basketbalclub Red Sharks Koekelare staat in de steigers

Fandag Basketbalclub Red Sharks Koekelare  staat in de steigers

De toelomst van basketbalclub Red Sharks Koekelare met coaches en enkele bestuursleden en medewerkers van de club. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - ‘De laatste loodjes wegens het zwaarst’ zegt het spreekwoord. Vandaar dat het bestuur en de medewerkers van basketbalclub Red Sharks Koekelare, heel druk bezig zijn met de laatste voorbereidingen van de op stapel staande fandag van komende zondag 10 februari.

Dan worden uiteraard alle basketballiefhebbers maar ook alle andere aanwezigen in zaal De Mote, naar hartenlust verwend met uiteraard heel veel basket maar ook met dans en show.

Wedstrijden bij de vleet

Uiteraard wordt de basketfanaat op een fandag extra verwend. “Zo hoort het ook”, zegt woordvoerster Kathy Vanhooren van de Red Sharks. “Maar we hebben nog veel meer in petto. Alles begint komende zondag in zaal De Mote om 12u30 met een jeugdwedstrijd U14J tegen Duva gevolgd om 14u45 door de dameswedstrijd die Kortrijk partij zullen geven. Tussendoor is er ook nog voorstelling van de basketschool, is er Game Music en Tunes en dansdemonstraties verzorgd door dansgroep Arlequino. Eindigen doen we met de hoofmatch van de avond in het kader van de competitie Eerste Provinciale West-Vlaanderen, tussen de Heren One met coach Filip Goddaert aan het roer dieover volgende spelers beschikt: Brian Lambert, Robbe Lesaffre, Inti Zonnekein, Nick Wostyn, Levi Carton, Youri Debruyne, Tjorben Bernaert, Guillaume Delameilleure, Martijn Geldof, Bart Govaert en Christian Onema. Zij nemen  het op tegen de heren van kustgemeente Middelkerke.”

“Tijdens alle wedstrijden zullen de spelers aangemoedigd worden door supporters en cheerleaders, wat alleen maar de sfeer ten goede kan komen en de spelers kan motiveren om een tandje bij te steken”, klinkt het bij Kathy Vanhooren.

Skillz-trainingen

Red Sharks Koekelare zit duidelijk in de lift en daar hebben bestuur en coaches ongetwijfeld een stevige hand in. “Het bestuur en coachesstaf werkt stevig verder aan de  uitbouw van de jeugdwerking”, vervolgt Kathy enthousiast. “Jongeren die de rangen komen versterken krijgen een kwalitatieve basketopleiding binnen de club.”

“Naast de ‘skillz’-kampen die we tijdens de vakanties reeds op het getouw zetten, organiseert The Red Sharks Skillz Factory van de club, nu elke maandag een specialisatie ‘skillz’-training voor U12, U14,U16 en U18 spelers”, onderstreept Kathy Vanhooren enthousiast.

“Maar ook geïnteresseerde seniorspelers van zowel binnen als buiten de club kunnen aansluiten. “Op deze trainingen wordt er uitsluitend op individuele basis gewerkt. Er wordt getraind op de technische, mentale en fysische aspecten van het spel, om de spelers een zo groot mogelijke kans te geven zich verder te ontwikkelen op alle vlakken.”

“Daarnaast komen ook coördinatie, blessurepreventie, balans, ritme, gevorderde technieken aan bod. Tevens wordt er ook gewerkt aan de mentale ontwikkeling, dit in een omgeving die zich leent om te durven creatief zijn. Er wordt gezorgd dat een sfeer gecreëerd wordt die spelers uitnodigen om met plezier extra werk te verrichten, zodat fun en inzet gekoppeld wordt aan elkaar.”

“Meer dan twintig spelers zijn vrijwillig aanwezig op deze trainingen. Dat geeft alleen maar aan, dat er nog heel wat gedrevenheid en potentieel in onze jeugd zit! Dus doet de club er alles aan om deze spelers een degelijke jeugdopleiding te geven. Ook de samenwerking met de richting  Edu sport in het Da Vinci Atheneum te Koekelare draagt bij tot een bredere basketopleiding bij de jeugd”, zo stelt Kathy Vanhooren nadrukkelijk.

“Daarnaast is het bestuur volop bezig met de voorbereidingen voor de jeugd en senior ploegen voor het volgend seizoen. Contacten met nieuwe coachen en spelers werden gelegd en al heel wat contracten werden  ondertekend”, vertelt Kathy nog. “De ploegen heren One en heren Two zijn gevormd en de teams zijn voor volgend seizoen zo goed als samengesteld. Coach voor de heren One wordt David Verde Pressa en voor de  heren two Ryan Surmont.’

“Ook bij de dames zullen volgend seizoen verandering te bemerken zijn. Er wordt een tweede damesploeg in lijn gebracht waardoor de dames zowel in eerste als in tweede provinciale zullen aantreden”, gaat Kathy verder. “Deze  ploegen zullen worden gevormd door de reeds bestaande eigen Koekelaarse dames en jeugd, met aanvulling van extra speelsters van buitenaf.”

Nieuwe voorzitter

Tot slot zijn er ook in het bestuur veranderingen op til voor het volgend seizoen. Na drie seizoenen geeft de huidige voorzitter de fakkel door aan Bert van der Kaaden. Samen met het huidige bestuur, wil hij er voor zorgen dat de club nog verder kan worden uitgebouwd. Hij is vastberaden en wil zijn schouders zetten onder de verdere evolutie van een kwalitatieve opleiding voor de jeugd, de doorstroming naar de seniorploegen en de uitbouw ervan; zodat The Red Sharks kunnen staan voor kwalitatieve basket in Koekelare en verre omstreken”, besluit de Red Sharks woordvoerdster.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio