Trainingssessie voorziet onder andere in zelfverdedigingstechnieken waardoor ze aan zelfvertrouwen winnen

Huis van het Kind organiseert Weerbaarheidstraining voor 11-,12 en 13-jarigen

Huis van het Kind organiseert Weerbaarheidstraining voor 11-,12 en 13-jarigen

Jongeren hyn zelfvertrouwen opkrikken door een achtdelige weerbaarheidstrainingssessie op het getouw te zetten, dat is het uiteindelijke doel wat Het Huis van het Kind wil bereiken bij de deelnemende kids Foto: IF

Hooglede - Onder de noemer ‘Rots en Water’ organiseert het Huis van het Kind een achtdelige weerbaarheidstraining voor kinderen van 11, 12- en 13 jaar. ‘Rots en Water’ is een psycho-fysieke training voor jongens en meisjes die hen helpt om steviger in hun schoenen te staan.

Rots en Water is een erkende weerbaarheidstraining voor 11, 12 en 13 jarigen. Tijdens deze trainingen wordt er gewerkt rond vijf grote thema's: zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfcontrole, zelfverdediging en weerbaarheid. 

Zelfvertrouwen opkrikken

“Er wordt een omgeving gecreëerd die de kinderen als veilig, plezant en respectvol ervaren. Vanuit die sfeer worden hen oefeningen aangeleerd, aan de hand van speelse werkvormen op maat, die hun zelfvertrouwen een flinke boost zullen geven’, steekt schepen Julie Misplon (Allen8830), bevoegd voor Het Huis van het Kind, van wal. “Bovendien leren de kids enkele eenvoudige, maar doeltreffende zelfverdedigingstechnieken aan: boks-, trap- en klem-technieken. Alleen om zich doeltreffend te leren verdedigen. Vallen en rollen op matten wordt ook aangeleerd”, besluit de Hoogleedse schepen.

Samen met Steven Swaenepoel (Superswan) organiseert het Huis van het Kind Hooglede-Gits een 8-delige reeks voor 11-, 12- en 13-jarigen in zaal Den Akker. De trainingen gaan door op dinsdagavond van 18 u. tot 19 u. en starten op 23 april 2019. De laatste training vindt plaats op 11 juni 2019. Deelname is gratis en inschrijven kan via http://huisvanhetkind@hooglede.be .

Infoavond

Er wordt op dinsdag 19 maart 2019 (aanvang 19u30) een infoavond georganiseerd omtrent de werking van de trainingen die gericht is op ouders, opvoeders of andere geïnteresseerden. Deze vindt plaats in de Gulden Zonne. Deelname is gratis en inschrijven kan via http://huisvanhetkind@hooglede.be. .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio