G-voetbal VV Koekelare gehuldigd

G-voetbal VV Koekelare gehuldigd

De kids, jongeren, trainers en medewerkers van VV Koekelare, die samen Het G-voetbal in de regio promoten. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Sporten voor mensen met een beperking in competitieverband is anno 2019 bijlange nog niet evident. Maar bij voetbalclub VV Koekelare hebben enkele ouders die zelf een kind met een beperking moeten opvoeden, enkele jaren terug (2015), de koppen bij elkaar gestoken en zelf een volwaardige G-sportafdeling opgericht.

“Wesley Schoonvaere is een van de drijvende krachten achter het project”, zo begon Guido Wauters, voorzitter van de Sportraad in Koekelare, zijn voorstelling van het G-voetbal in de Fransmansgemeente. “Het duurde een aantal jaar tot ze wat naambekendheid kregen en tot  ze een volwaardig team hadden, maar dit jaar treden ze zelfs aan met twee groepen: de G-kids en de G-teens.”

Om de twee weken wordt er op zondagvoormiddag getraind van 11u tot 12u op de terreinen van het sportcentrum. Vijf trainers begeleiden deze kids en jongeren. “Bij de G-sporters zitten zowel kinderen met een verstandelijke, motorische, visuele als auditieve handicap maar ook kinderen met autisme of ADHD zijn er welkom”, vervolgt Guido zijn uiteenzetting aan het zeer talrijk opgekomen publiek in De Balluchon. “Het team bestaat dus uit een mengelmoes en net daar ligt de uitdaging om een team te kunnen opstellen voor het spelen van een wedstrijd of een tornooi.”

Voor die schitterende ingesteldheid werd voorzitter van de G-sportwerking Kenny Vandepoele en de spelers tijdens de bekendmaking van de sportman- en sportvrouw 2018 in de kijker gezet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio