Gewezen tweevoudig Belgisch Kampioen veldrijden Klaas Vantornout eregast op de uitreiking

Martine Leuwers sportvrouw & Sander Logghe sportman 2018

Op de foto de beide laureaten in het gezelschap van: schepen van sport Jan Lievens, veldrijder en 2-voudig Belgisch Kampioen Klaas Vantornout, sportman 2018 Sander Logghe, sportvrouw 2018 Martine Leuwers, Guido Wauters voorzitter van de Sportraad en burgemeester Patrick Lansens. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De Sportraad van Koekelare huldigde onder zeer ruime belangstelling in cultuurzaal De Balluchon, de sportvrouw- en sportman van 2018. Sportvrouw 2018 werd de 44-jarige loopster Martine Leuwers en als sportman van 2018 koos de Sportraad voor Sander Logghe (22). Sander is verzot aan paarden en doet dan ook mee aan jumpingwedstrijden.

Guido Wauters voorzitter van de Sportraad, presenteerde opnieuw een prachtige sportshow en kersvers schepen van sport Jan Lievens mocht de verkozenen in de bloemetjes zetten. Sportvrouw 2018 werd de 44-jarige Martine Leuwers, wonende Dweersstraat 3 Koekelare. Haar sport is lopen. Martine is lid van Tempo Koekelare en mama van twee tieners. Ze loopt al vele jaren wegwedstrijden en deed dit jaar mee aan 10 van de 12 wedstrijden in het kader van het Running Center Criterium.  In elke wedstrijd behaalde ze een top 10-plaats en eindigde op de zesde stek in het eindklassement.

Sportman van 2018 werd Sander Logghe, wonende Ichtegemstraat 135. Zijn sport is paardrijden. Na een voetbalcarrière bij SV Koekelare begon Sander (22) zich op 13-jarige leeftijd te interesseren voor paarden.  Hij kreeg de kriebels te pakken bij oma en opa die zelf paarden hadden.  Hij ging vaak mee op wedstrijden. Zo is hij zelf beginnen rijden op een jong en onervaren paard. Met veel geduld kreeg hij het paard zadelmak en vlug zag Sander hier een uitdaging in om dit ook met andere, jonge paarden te proberen. Ondertussen heeft hij al een serieuze reputatie opgebouwd en wordt hij geregeld door privé-stallen in de regio opgebeld om jonge paarden zadelmak te maken. Sander doet ook aan jumping en rijdt met verschillende jonge paarden proeven in de reeks 80 en 90 cm hoogte en met de

meer ervaren paarden in de reeks 100 tot 125 cm. Sander neemt ook deel aan showproeven: de zogenaamde “Masters” of de hoogtesprong.  In 2018 werd hij tweede in het klassement met een hoogte van 2 meter. Uitschieters in 2018 waren zijn 1ste plaats op de beker van West-Vlaanderen (tot 90 cm), de 1ste plaats op de Cavalor Cup (tot 115 cm) en zijn 1ste plaats op de Woodyfence Cup (tot 125 cm).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio