Regisseur Elise De Gend neemt de jongeren ook deze keer op sleeptouw

Jeugdtoneel ‘Jong Wilt’ presenteert de absurde komedie ‘Dwazen’ van Neil Simon

Jeugdtoneel ‘Jong Wilt’ presenteert de absurde komedie ‘Dwazen’ van Neil Simon

Deze jongeren brengen 'Dwazde absurde komedie en' van Neil Simon in een regie van Elise De Gend, tot leven. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Jong Wilt, de jongerenafdeling van theatervereniging ‘Wilt van Gheeste’, serveert dit jaar haar derde productie. Ze kozen dit jaar voor de absurde komedie ‘Dwazen’ van auteur Neil Simon. De regie berust in handen van huisregisseur Elise De Gend.

De klassieker ‘Dwazen’ van Neil Simon wordt dit jaar aan de toneelliefhebbers van de mooie Fransmansgemeente en omstreken  gepresenteerd.

Ondertussen zijn ze bij Jong Wilt, al duchtig bezig met repeteren en het verzamelen van rekwisieten voor de nieuwe productie.

Het verhaal

Kulyenchikov is een klein dorp in Rusland. De inwoners leven er onder een meer dan tweehonderd jaar oude vloek, iedereen lijdt er aan chronische domheid. Deze vloek kan alleen maar opgeheven worden als iemand van hen slim wordt. Sofia Zubritsky, de dochter van de dorpsdokter lijkt hiervoor de aangewezen persoon. De jonge onderwijzer Leon Tolchinsky gaat de uitdaging aan. Als hij in het dorp aankomt om aan deze klus te beginnen, blijkt al bij de eerste kennismaking met enkele bewoners dat dit een bijna onmogelijke opdracht wordt.

Bovendien komt hij er achter dat hij zelf net zo dom zal worden als hij langer dan 24 uur in het dorp blijft. Maar in plaats van tijdig te vertrekken, wordt Leon verliefd op zijn leerlinge. Zal de vloek toch nog verbroken kunnen worden???

Cast

Jong Wilt het jongerengezelschap onder de vleugels van de Koekelaarse toneelvereniging ‘Wilt van Gheeste’ koos voor Inke en Femke Depoorter, Magalie Verlinde, Chloé Aneca, Lara Devreker, Maya Despeghel, Ines Suzanne, Ymke Vanacker en Wout Vercruysse, Dweight D’haene, Freek Pollentier en Jaydan De Smet om gestalte te geven aan de verschillende personages in het stuk. De regie is opnieuw in handen van huisregisseur Elise De Gend.

Ticketverkoop

Ben je nieuwsgierig naar wat onze jonge wilt(d)en ervan zullen maken, hou dan alvast vrijdag 12 of zaterdag 13 april vrij, kom naar de Balluchon en geniet van een leuke avond!

De voorstellingen gaan steeds door om 20u. Kaarten kosten 8 € en zijn bij voorkeur te reserveren via http://www.ticketwinkel.be of via 0479-67.57.79.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio