Cultuurmarkt geef podium aan onbekend artistiek talent

Kunst- en cultuurmarkt ‘KoekelArt’ zoekt extra deelnemers

De eerste Kunst- en Cultuurmarkt lokte veel volk naar het Concertplein en ook voor deze tweede editie hopen de initiatiefnemers dat er opnieuw veel volk komt opdagen. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Twee jaar terug stond de eerste editie van ‘KoekelArt’ op het menu en het werd een gigantisch succes, zodat een tweede editie niet kan en mag uitblijven. Vandaar dat het Concertplein en Huis Proot op zondag 18 augustus 2019 opnieuw het decor vormen voor de tweede editie van deze tweejaarlijkse kunst- en cultuurmarkt. Kandidaten die wensen deel te nemen aan ‘KoekelArt’ mogen zich nu al aanmelden.

KoekelArt is een event van de plaatselijke cultuurraad. Zowel lokale kunstenaars, verenigingen en artiesten krijgen de kans om zichzelf in de kijker te plaatsen. “De eerste editie in 2017, was een voltreffer over de ganse lijn. Iedereen stelde toen overtuigend dat een vervolg moest gebreid worden aan dit mooi initiatief”, steekt Isabelle Terwagne, lid van de cultuurraad en een van de drijvende krachten achter ‘KoekelArt’van wal. “Dit jaar willen we uitbreiden en kiezen ervoor om naast het Concertplein ook Huis Proot open te stellen voor mensen die een beroep willen doen op panelen om een en ander tentoon te stellen.”

Petit Montmartre

Op zondag 18 augustus 2019 zijn bezoekers vanaf 10 uur welkom en kunnen ze de gezellige sfeer komen opsnuiven van het artistiek talent dat Koekelare en omstreken rijk is. Tussenin zorgen lokale artiesten voor animatie op een vrij podium. “Ik ben trots dat we dit kunnen realiseren dankzij een gedreven en gemotiveerde groep mensen met een hart voor kunst en cultuur. We wandelen die zondag door het Petit Montmartre van Koekelare”, geeft schepen voor cultuur Jessy Salenbien (SP.A) ons nog mee. 

Kandidaten welkom

“Gezien de uitbreiding is er nog ruimte voor enkele deelnemers. Dus al wie zich geroepen voelt, mag zich nog kandidaat stellen. Hetzij als standhouder of voor het vrij podium. Deelnemen is volledig gratis en wij voorzien tafels, stoelen, panelen en eventueel technische ondersteuning bij een optreden”, besluit Schepen Salenbien. “Op maandag 25 maart is er om 19u30 een infomoment voor alle deelnemers in Huis Proot. Bij slecht weer gaat de kunst- en cultuurmarkt door in cultuurzaal De Balluchon, Moerestraat 19. Meer info: ihttp://sabelle.terwagne@telenet.be of http://cultuurentoerisme@koekelare.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio