Thibo bedankte verrassend zijn trainster Tine Maertens met een mooie ruiker bloement

Thibo Pasgang is beloftevolle jongere 2018

Thibo Pasgang het 10-jarig Koekelaarse tenniswonder wint de Runner Up Cup en is daarmee de Jonge Beloftevolle Sporter van 2018. Hij poseert fier tussen links Guido Wauters, voorzitter van de sportraad en rechts schepen van sport Jan Lievens. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Vergeet Roger Federer, Rafael Nadal of Novak Djokovic, met de tienjarige Thibo Pasgang, wonende in de Eernegemstraat 72, lijkt een nieuwe tenniskampioen geboren waar de Fransmansgemeente Koekelare nog veel plezier zal aan beleven..

Slechts één kandidatuur voor de titel van beloftevolle jongere (of Running Up Cup) voor de uitreiking van de sportprijzen in Koekelare. Maar wat voor één……

De tienjarige Thibo Pasgang, slaat iedereen met verstomming en niet alleen met zijn puike sportprestaties. Het Koekelaarse tenniswonder is ook niet op zijn mondje gevallen en bovendien zeer taalvaardig. Vlotjes en precies alsof hij iedere dag een tiental interviews afwerkt of door radio en/of televisiejournalisten op de rooster wordt gelegd, beantwoordde de knaap mondig alle vragen van gewezen ‘Focus’-presentator Ruben Derynck. En aan het einde van zijn vlotte babbel zorgde de jonge knaap als een volleerde kampioen nog voor een verrassing!

Blessureleed

Thibo Pasgang is op zeer jonge leeftijd (10 jaar) al serieus gebeten door de tennismicrobe. De tiener speelt bij TC De Mote en bij KTG Houtland. En de knaap slaat daar iedereen met verstomming, niet alleen door zijn gedreven- en verbetenheid maar vooral door zijn puike resultaten die hij behaalt.

Nochtans begon voor Thibo het seizoen in mineur. De jonge knaap kon het tennisseizoen pas aanvatten in juli 2018. De beloftevolle tennisser werd geplaagd door een blessure en diende zo van de tennis court weg te blijven.

Maar eens het blessureleed het hoofd geboden, stond er geen maat meer op het nog piepjonge Koekelaarse tennistalent. Met twee vingers in zijn neus veegde hij de vloer aan met elke tegenstander. Met bravoure, veel verve en klasse; staat de jonge knaap met de glimlach te tennissen.

Oordeel zelf maar over  zijn behaalde resultaten, zo weet iedereen dat hij verdiend de beloftevolle jongere is van 2018 in het dorp van de bietenmannen. Bij de U11/3 stond hij op de 73ste plaats in de ranking in Vlaanderen op 608 spelers. Bij de U11/3 wist Thibo de 11de stek in de ranking in West-Vlaanderen te veroveren op 96 spelers.

Op 22 tornooien speelde Thibo twee keer de finale, twee keer de halve finale en 4 maal de kwartfinale. Daar bovenop werd hij clubkampioen bij de U10 na winst in de finale tegen Vinz Vanslembrouck, maar ook clubkampioen bij de U12 na een poike finale gespeeld te hebben tegen Milan Brouckaert. Thibo Passage heeft het klassement C30/3.

Volledigheidshalve geven we nog even mee wat we zopas hebben vernomen: Thibo werkt momenteel het winterseizoen af bij de U11/2 (mag niet meer spelen bij de U11/3). Hij prijkt er momenteel op de eerste plaats in de ranking voor West-Vlaanderen en derde voor Vlaanderen, na zes gespeelde tornooien, waarbij hij drie keer halve finale en één keer finale speelde. Met andere woorden gezegd, Thibo is op dreef en heel goed bezig.

Unieke verrassing

Maar de jonge belofte had tot eenieders verrassing nog een andere aangename pijl op zijn boog, eentje die voorzitter Guido Wauters niet in zijn scenario had voorzien.

Na het geanimeerde interview en vlotte babbel met bekend gezicht en huispresentator van dienst Ruben Derynck, bedankte hij net als alle tennissterren, zijn ouders omdat ze hem telkens naar de trainingen brengen en hem overal naar de wedstrijden brengen, maar eveneens zijn trainster Tine Maertens, die door dit gebaar totaal verrast was en compleet uit de lucht viel. Dit mooi gebaar – enig in de geschiedenis van de uitreiking van de sportprijzen in Koekelare – werd op een daverend applaus onthaald door een tot de nokgevulde Balluchon.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio