“Dansen is passie en verslaving waarvoor geen ontwenningskuur bestaat”

Foto &Video. ‘Colors of Love’ een adembenemend’en betoverend dansspektakel (Deel 1)

Balletschool Arlequino in Koekelare, reeds opgericht in 1985, is de laatste decennia uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de Houtlandregio, dat bewezen ze onlangs nog met hun adembenemende en betoverende dansvoorstellingen van ‘Colors of Love’ in samenwerking met de dansers en docenten van Gestaelle Ballet Gistel; in cultuurzaal De Balluchon.

Ik vraag me al jaren af over welke kwaliteiten een mens moet beschikken om een goede dansleraar of danslerares te worden of te zijn. Zelf heb ik een tiental jaar aan competitiedansen gedaan, tal van scholen afgedweild en leraars versleten en zelf ook nog enkele jaren les gegeven; maar een afdoend antwoord heb ik er nooit op gevonden, want iedereen heeft wel zijn voor- en nadelen en als je je ogen de kost geeft en je aandachtig kijkt en luistert naar wat de docent je vertelt en voor toont, dan steek je altijd wel iets op.

 

Dansen is passie & verslaving

Dansen is vooral uren trainen en oefenen en een goede dansleraar of lerares danste vermoedelijk al van voor zijn of haar geboorte in de buik van zijn of haar moeder. Het dansen op zich, daar is geen kunst aan, maar iets aanleren en goed uitleggen aan nieuwe leerlingen en kinderen, nou, dat kun je als docent op school niet leren, dat is jaren ervaring opdoen. Dat is juist de sterkte van een goede dansleraar. Hij mag dan goed kunnen dansen, maar als je de info niet kan ‘doorgeven’, ben je geen leraar. Dat leer je als docent met vallen en opstaan. Het is bijzonder fascinerend om het onderste uit de kan te kunnen halen van mensen en zeker van kinderen, die leren dansen. Want dansen is passie en verslaving waarvoor geen ontwenningskuur bestaat! Een dikke proficiat aan het adres van de docenten van dansschool Arlequino, want zij zijn verslaafd en stralen passie uit! Blomme Kimberley, Cornelissen Bianca, Decock Adeline, Desmedt Lien, Detremmerie Inge, Senesael Ann-Sophie, Van Acker Astrid, Vanhoucke Fauve, Verbeke Evy en Werbrouck Stefanie; brachten met passie hun dansmicrobe over op hun leerlingen. Vol enthousiasme serveerden zij met hun leerlingen het publiek (de Balluchon was zowel op zaterdag als op zondag tot de nok gevuld) het dansspektakel ‘Colors of Love’, een adembenemende en betoverende show. Ze kregen na afloop dan ook meer dan een oververdiend een warm en hartelijk applaus van het publiek en namens de school en de leerlingen een bos bloemen van voorzitter Kathy Vanhooren.

Diverse dansstijlen

Dansschool Arlequino waar Kathy Vanhooren als voorzitter de plak zwaait, biedt je de mogelijkheid om diverse  dansstijlen aan te leren, zo zijn er lessen kleuterdans, ballet kids, ballet juniors, disco kids, freestyle kids, disco juniors, zumba, fundance, linedance en nog tal van andere dansen.

Werd vorig jaar ‘Fundance’ voor volwassenen aan het gamma toegevoegd, dan pakt dansschool Arlequino na de paasvakantie uit met een lessenreeks ‘kiddie’-ballet voor de kinderen uit de 3de kleuterklas en 1st leerjaar. Dus…. Do you want to dance ? Place to be: Dansschool Arlequino, Ringlaan Koekelare. Inschrijvingen en info nieuwe lessenreeks te bekomen op het secretariaat van BS De Lettertuin, Ringlaan, 18 – 8680 Koekelare. Telefoon 051 59 12 11 of bij voorzitter Kathy Vanhooren, GSM: 0486 18 70 41. Mailen kan ook naar http://kathy.vanhooren@telenet.beof via de website http://www.delettertuin-koekelare.be;  of via hun facebookpagina.   

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio