Foto. Bruisend huwelijksfeest tijdens 900 jaar Bovekerke

900 jaar Bovekerke kende afgelopen zaterdagavond zijn knallend hoogtepunt met 53 echtparen die hun huwelijksgeloften hernieuwden en waarna er één gigantisch volksfeest of moeten we zeggen bruiloftsfeest losbarstte.

Voor Urbain Scharmin en zijn echtgenoten Monique Delrue, was het dubbelfeest. Urbain en Moniqie waren dit weekend preciess vijfitg jaar getrouwd! Een dikke proficiat aan het gouden echtpaar. Foto: Eric Vanhooren

53 koppels bevestigden nogmaals hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. “Deze viering is absolute waanzin”, vertelt Gerdi Staelens van het organisatiecomité. 900 jaar Bovekerke begon al op vrijdagavond met drie boeiende lezingen van historici, waarvoor een 180-tal geïnteresseerden kwamen opdagen. Het hele weekend door waren er ook wandel- en fietstochten met een gids langs de bekende en minder bekende plekjes van het anders oh zo rustige Bovekerke. Zij lokten ruim 200 deelnemers. Absoluut hoogtepunt van de viering van 900 jaar Bovekerke was de unieke hertrouwpartij, waar 53 koppels hun huwelijksgeloften zouden hernieuwen. 

Hun oproep werd een succes zeker als je weet dat het dorp op zich amper duizend inwoners telt. d’Oude Schole vormde het decor voor de hertrouwpartij die een officieel tintje kreeg. Burgemeester Patrick Lansens (SP.A) en het schepencollege riepen alle koppels af en gaven hen officieel een nieuw huwelijksboekje mee. Voor de unieke gelegenheid liet het organiserend comité ook speciale ‘plastrons’ maken voor de mannen: in het blauw en met het logo van Bovekerke. 

Dubbel feest

Voor gewezen SP.A-gemeenteraadslid Urbain Scharmin (71) en Monique Delrue (70) was het die dag echter dubbelfeest, want zij waren dit weekend precies vijftig jaar getrouwd en eerder in de week was Monique jarig. “Ik ben geboren en getogen in Bovekerke, mijn man is van Koekelare. Maar op één jaar na, zijn we altijd in Bovekerke blijven wonen. Het is echt  fantastisch”, gaf Monique ons nog mee. De organisatie stelde de koppels ook voor om in hun originele trouwkleren te komen vieren. “Ik ben misschien niet de grootste, maar er zijn wel een paar kilootjes bijgekomen”, lacht Monique. “Dus dat origineel kleed dragen, zat er niet in. En ook Urbain draagt tegenwoordig een kilootje meer met zich mee. Maar weet je, we zien mekaar nog altijd graag en da’s het belangrijkste.” 

Ook Francky Jonckheere (52) en zijn vrouw Carine Mattheus (50) hernieuwden hun trouwgeloften na 27 jaar huwelijk. “De hele ceremonie was een prachtig moment, een unicum voor Bovekerke”, liet Francky zich ontvallen. “En het trouwfeest was knettergek want maar liefst 435 feestneuzen, waarvan slechts een dertigtal van buiten het dorp namen er aan deel.” Gerdi Staelens van het organisatiecomité mag met fierheid terugblikken op het feestweekend. “De cijfers spreken voor zich. Hier hebben we enkel van kunnen dromen. Dit is een gigantisch succes. Misschien kan een soortgelijk feest navolging krijgen in andere (deel)gemeentes.” Het feestweekend werd afgerond met een prachtig optreden van het Westvlams Gemiengeld Vintekoor.

Hernieuwden huwelijksgeloften

Anja Brodeoux en Patrick Vanthournout, Ann Vanpoucke e Annie Bryon en Koenraad Tryhou, Anne Lenaerts en Antoon De Vlieger, Annelies Vanroose en Tom Brodeoux,  Annie Bryon en Freddy Brodeoux, Bieke An Ryckeboer en Lieven René Sys, Carine Mattheus en Francky Jonckheere, Carole Himpens en Roeland De Grande Kevin-Raphaëll Germonprez, Christien Vanduyfhuys en Olivier D'Haene, Christine Dufour en Willy Sys, Cindy Martha Pauwels en Kevin-Raphaëll Germonprez, Dominique Baelen en Peter Slembrouck, Elisa Robaeys en Wietse Bryon, Ellen Notable en Bart Logghe, Gerda Deseure en Marnix Parrein, Griet Elisa Hemelsoen en Gerdi Octaaf Staelens, Griet Rosaz Depreitere en Johan Gino Gysel, Heidi Raymonde Mylle en Geert Hans Portier, Ine Gombeir en Frederik Michel Tanghe, Isabel Maertens en Stefan Deflou, Jeanine Broeckaert en Johan Dewaele, Joke Vannecke en Peter Thoon, Jorijn Vandenweghe en Bjorn Johan Sylveer Dewulf, Katrien Rommelaere en Stefaan Soenen, Katrien Vanduyfhuys en Wesley Lamote, Leen Desimpel en Anthony Focke, Lena Maria Plaisier en Gabriel Michel Pollentier, Lies Casteleyn en Bram De Zutter, Linda Georgette Vanhooren en Ignace Julien Oscar Mispelon, Lyndsay Marguerite Frans Storm en Dany Johny Vanderbeke, Marie-Jeanne Decock en Marc Vanhooren, Marieke Simonne Elsa Bilcke en Jean- François Borczyk, Marie-Rose Vansieleghem en Johan Catteeuw, Marleen Declerck en Paul Bryon, Marleen Madeleine Cornelia Desodt en Eric Maurits Léon Maertens, Marleen Maria Francine Debackere en Patrick Evaristus Willaert, Mieke Ann Hilde Vermeersch en Frank André Vandepoele, Monique Delrue en Urbain Scharmin, Natacha Regina Zulma Cicou en Johnny Ronny Corteel, Natasja Sioen en Bjorn Penninck,  Nathalie Devreker en Marc Vandaele, Nele Maria Decoster en Stieven Dirk Hardeman, Petronella Vandamme en David Meyers, Rita Bryon en Paul Vanhooren, Rita Maria Parrein en Johan Jozef Bilcke,  Sabina Weronika Nowak en Christophe Georges Schollier, Sabine Persyn en Pol Vindevogel, Shana Lonneville en Jens Heus, Silke Irena Maria Dujardin en Dries Karel Deschoemaeker, Sylvia Carpentier en Samuël Rahmond Henri Clemens, Talaska Ameele en Kristof Maertens, Tine Maes en Wim René Lieve Vander Beke, en tot slot Veronique Monique Vonderlynck en Koen Hubert Erwin Van Driessche.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio