Alex Haerens nieuwe ondervoorzitter

Artistieke duizendpoot Elise De Gend opnieuw verkozen tot voorzitter van de Koekelaarse cultuurraad

Artistieke duizendpoot Elise De Gend opnieuw verkozen tot voorzitter van de Koekelaarse cultuurraad

Kersvers ondervoorzitter Alex Haerens en de hervoorzitter van de cultuurraad Elise De Gend (beiden zittend) beloven samen met schepen van cultuur Jessy Salenbien (SP.A) dat er op het vlak van cultuur heel wat zal te beleven vallen dit jaar. De cultuurraad bestaat immers 50 jaar en dat moet gevierd worden. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De Koekelaarse cultuurraad is na de verkiezingen van 14 oktober opnieuw samengesteld voor de periode 2019-2024. De leden van het dagelijks bestuur verkozen Elise De Gend opnieuw tot voorzitter, Alex Haerens is benoemd tot ondervoorzitter. 2019 wordt overigens een speciaal jaar, want de cultuurraad is een halve eeuw jong en dat wordt uiteraard gevierd.

Elise De Gend, Koekelaars artistieke duizendpoot bulkend van talent, raakte voor de tweede opeenvolgende termijn verkozen tot voorzitter van de cultuurraad. Jean-Marie Lootens was niet langer kandidaat-ondervoorzitter en wordt in die hoedanigheid opgevolgd door Alex Haerens.

Twee uitzonderlijke creatievelingen

De omschrijving ‘artistieke duizendpoot’ vind ik persoonlijk een beetje raar, want duizendpoten zijn verre van vriendelijke dieren en bovendien zijn ze tergend langzaam, wat je van Elise en Alex in geen geval kunt zeggen. Hun artistieke talenten zijn teveel veelzijdig en wanneer ze hun creativiteit botvieren zijn beiden niet meer te stoppen.

Elise De Gend, voorzitter van de cultuurraad, is een uitzonderlijk cultureel talent waar je alleen maar jaloers kunt op zijn. Precies een vat vol ideeën waar maar geen einde schijnt aan te komen. Zij was jarenlang actief als lerares geschiedenis en Frans aan het Da Vinci Atheneum van Koekelare en was toen al gebeten door de toneelmicrobe. Eens met pensioen kon ze zich nog meer op haar grote passie storten bij o.m. toneelvereniging ‘’t Crossmotje’, ‘Wilt van Gheeste’ en ‘Jong Wilt’, de jongerenafdeling van het theatergezelschap. Ondertussen geeft ze ook workshops tekenen voor kinderen.

Alex Haerens is designer in het dagelijkse leven, maar heeft ook al heel wat culturele ervaring op zijn palmares staan. Hij stond mee aan de wieg van ‘Wilt van Gheeste’, is al  jaren bestuurslid en graficus van dienst bij het theatergezelschap ‘De Snuifdoos’ in buurgemeente Ichtegem en laat zich gewillig verleiden tot gastrollen bij andere gezelschappen. Recent nog bij ‘OTO’. Zijn fototoestel ligt altijd binnen handbereik, een andere passie waarin hij zijn artistiek talent in kwijt kan. De nieuwe ondervoorzitter zetelt ook al geruime tijd in de cultuurraad en kent ondertussen het reilen en zeilen binnen de cultuurraad en het klappen van de zweep.

Beiden zullen zich ongetwijfeld engageren voor de activiteiten die op de agenda van de cultuurraad staan. Zo ondermeer: Erfgoeddag, kunst- en cultuurmarkt ‘KoekelArt’, Open Monumentendag, Week van de amateurkunsten, 11-juliviering of de zomertentoonstelling.

50 jaar cultuurraad

Schepen van cultuur Jessy Salenbien (SP.A) toonde zich alvast tevreden met de verkozenen. “Ik ben trots dat Elise zich opnieuw met hart en ziel wil inzetten om cultuur op de agenda te plaatsen in onze mooie Fransmansgemeente. Met Alex als ondervoorzitter en rechterhand is de continuïteit verzekerd en ben ik er van overtuigd dat we gebeiteld zitten voor de komende jaren.”

“2019 brengt trouwens nog iets extra, want de lokale cultuurraad bestaat maar liefst 50 jaar”, vervolgt schepen Salenbien. “Bij iedere activiteit wil de cultuurraad een extra inspanning doen om dit in de kijker te zetten. Bovendien staat er op 11 oktober 2019 een feestelijke avond op het programma om het geheel extra luister bij te zetten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio