Zestig kilometerslange verbroederingsrit verwelkomt dit jaar ook enkele buitenlandse gasten

Paasmaandag wielerhoogdag voor alle wielertoeristen van Hooglede en Gits

Paasmaandag wielerhoogdag voor alle wielertoeristen van Hooglede en Gits

De jaarlijkse verbroederingsrit voor wielertoeristen van Hooglede-Gits georaniseerd door de Sportdienst van Hooglede, is voor de deelnemers een jaarlijks weerkerende wielerhoogdag. Dit jaar heeft de rit met de deelneming van vijf Australische wielerfreaks zelfs een intenrationaal tintje. Foto: IF

Hooglede - Op paasmaandag staat de wielerhoogmis van de Hoogleedse wielertoeristen op de sportieve agenda. Traditiegetrouw pakt de gemeentelijke sportdienst dan uit met hub inmiddels befaamde jaarlijkse gratis verbroederingsrit voor alle wielertoeristen van Hooglede en Gits. Uiteraard zijn ook andere wielertoeristen welkom. Leuk dit jaar is dat er voor het eerst vijf buitenlandse gasten – Australiërs – de verbroederingsrit zullen meerijden.

Sportfunctionaris Kristof Devriendt glundert, want de jaarlijkse gemeentelijke verbroederingsrit is een door de wielertoeristen, zeer gewaardeerd initiatief. Bewijze hiervan het hoog aantal inschrijvingen. “Op huidig ogenblik noteren we al 120 inschrijvingen”, laat sportfunctionaris Kristof Devriendt weten. “Dit jaar krijgen de deelnemers een lus van zestig kilometer richting Zonnebeke voor de wielen geschoven.”

Buitenlandse gasten

Dit jaar gaat de verbroederingsrit de internationale toer op, want deze editie wordt verreden samen met enkele buitenlandse gasten. “Vijf Australische vrienden van Emmanuël Vanderbeke, de uitbater van sporthal Ogierlande in Gits, die hier in ons land op vakantie zijn, gaan net voor ze komende dinsdag opnieuw richting thuishaven Australië vliegen, ook mee fietsen en onze verbroederingsrit zo een internationaal tintje geven. Leuk meegenomen toch”, klinkt het bij Kristof.

Er wordt op maandag 22 april gestart om 8.30 uur aan ’t Cringhene in Gits (niet aan De Gulden Zonne in Hooglede zoals aanvankelijk verkeerd werd meegedeeld). Deelnemers worden er verwelkomd vanaf 8 uur en worden op een gratis kopje koffie getrakteerd. Inschrijven kan via http://kristof.devriendt@hooglede.be of telefonisch op het nummer 051-23.13.97.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio