32-jarige Slimani was één jaar inactief door blessureleed en er wacht meteen een zware dobber

Paasmaandag maakt de Lichterveldse bokser Hedi Slimani in Bredene zijn comeback

Paasmaandag maakt de Lichterveldse bokser Hedi Slimani in Bredene zijn comeback

Hedi Slimani (links) maakt paasmaandag in sportcentrum Ter Polder in Bredene, zijn comeback in de ring en krijgt al meteen een loodzware klus voor zich. Naast hem staat tienvoudig WBC-wereldkampioen bij de dames: Delfine Persoon, die op één juni bokst tegen de olympische kampioene Katie Taylor in de legendatische Madison Square Garden bokstempel van New York. Inzet: de vier wereldtitels bij de vier boksbonden. Foto: Eric Vanhooren

Bredene / Lichtervelde / Hooglede - De 32-jarige Hedi Slimani uit Lichtervelde, maakt op paasmaandag in het sportcentrum van de kustgemeente Bredene, zijn comeback. Hedi was een jaar out ingevolge een gesprongen appendix en zijn hand die maar eventjes op drie plaatsen gebroken was. De Lichterveldenaar kijkt reikhalzend uit naar zijn kamp in Bredene, want er wacht hem meteen in de persoon van de Fransman Michael Dehamnia, een loodzware opdracht.

Hedi Slimani Hedi kan na een jaar van kommer, eindelijk de bokshandschoenen terug opnemen. “Hij traint terug sinds een vijftal weken en stapte voor een kamp op 30 maart al op tijdens een boksgala te Waregem. Kamp die hij won met een overtuigende puntenzege”, vertelt trainer-manager Filiep Tampere van Boxing Team Houtland.

Meteen zware klus

Na een proevertje op het boksgala van Waregem, komt voor Hedi het grotere werk er terug aan. Paasmaandag 22 april 2019 bokst hij zijn volgende elitepartij op het boksgala te Bredene, ‘Sportcentrum Ter Polder’, Spuikomlaan 21.

“Meteen een loodzware opdracht want Hedi komt in een kamp over acht ronden, uit tegen de 25-jarige aartsgevaarlijke Fransman Dehamnia Michael”, vervolgt Filiep Tampere. “Deze jonge Fransman maakte in 2013 zijn intrede als profbokser en bokste tot nu toe 17 elitepartijen. De man is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken want van de 17 partijen dat hij uitkwam, won hij tien waarvan twee met knock-out. Daarnaast eindigden er twee kampen onbeslist.

Hedi Slimani bokste al 34 partijen, waarvan hij er 29 won waarvan 15 met knock-out! Hij behaalde in 2011 de WBF International Lightweight titel en in 2013 de GBU Super Featherweight title. In 2014 werd Slimani WBC Mediterranean Lightweight Kampioen en voegde daar in 2015 de WBC Francophone Lightweight titel nog aan toe.

De belangrijkste titel behaalde Hedi echter op 11 maart 2015. Toen rijfde Hedi oververdiend de ABU (African Boxing Union) Lightweight Titel, zelfde waarde als de EBU (Europese Titel) aan zijn palmares toe. Hij versloeg in deze kamp Fana Mzonke (voormalig IBF-wereldkampioen) unaniem op punten. “Na deze mooie overwinningen, werd Hedi gehinderd door blessureleed, maar werkt nu zeer hard aan zijn opmars”, laat Filiep Tampere nog optekenen. “Op Paasmaandag 22 april krijgt Hedi een eerste zware partij, waarbij hij bij winst terug opnieuw kan omhoog klimmen op de wereldrankinglijst.

Mooie affiche

Naast Hedi Slimani zullen er in Bredene ook nog tal van andere amateurboksers uit de stal van Boxing Team Houtland en andere boksclubs uit de streek aantreden. Daarnaast is tweevoudig Belgisch Kampioen Sinnott Tyler uit Izegem er ook van de partij net als de Vlaamse Kampioenen Mehdaoui Azzeddine en Salkha Rashidi.

Tickets

Het boksevenement in Bredene begint op paasmaandag 22 april om 16 uur (eerste kamp). De deuren van sportcentrum Ter Polder gaan open vanaf 15 uur. De weging voor de profs en amateurs is voorzien om 14 uur.

Tickets kosten in voorverkoop 15 euro – ADD 20 euro (staanplaatsen), zitplaatsen 25 euro – ADD 30 euro en ringplaatsen kosten in voorverkoop 50 euro – ADD 55 euro.

In de regio zijn ze verkrijgbaar bij: Muziekkaffee Yin Yang in Gits, Café De Boksneuze in Lichtervelde, West-Flanders Motorbikes in Roeselare, het Gemeentehuis Bredene, het Mec Staf Versluys Bredene, Sportcentrum Ter Polder Bredene en Café Hippo 12 Bredene.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio