KJV Koekelare sluit leesjaar 2018-2019 af en maakt uitslag bekend

Foto. Carole Himpens tien jaar leesbegeleidster

Gewezen schepen en huidig gemeenteraadslid Carole Himpens (SP.A) wonende in Bovekerke heeft een hart voor kinderen, dat is een publiek geheim. Vandaar dat deze bezige bij al tien jaar fungeert als leesbegeleidster. Bij het afsluiten door de Kinder- en Jeugdjury van het huidige leesjaar, werd Carole door de voorzitter van de bibliotheekraad: Dirk Allemeersch, in de bloemetjes gezet.

Carole Himpens (midden) is reeds tien jaar leesbegeleidster en dat verdiend volgens Dirk Allemeersch, voorzitter bibliotheekraad en Isabelle Strobbe, bibliothecaris; een bloemetje. Foto: Eric Vanhooren

Veertien jaar geleden kwam Carole met haar gezinnetje in Bovekerke wonen en meteen waren zij lid van de Koekelaarse bibliotheek. De familie telde tal van boekenwurmen, zodat ze wekelijks boeken kwamen lenen en er gekend waren als trouwe bezoekers.

Boezemvriendin

Tien jaar geleden (2009), begon Carole Himpens te werken op school in De Negensprong, waar ook haar kinderen school liepen. Daar zag ze toen voor de eerste keer de uitnodigingen voor de kinderjury, gericht aan de ouders. “Het was toen mijn boezemvriendin, die ook leerkracht is op een andere school, maar al een jaar leesbegeleidster was voor de kinderjury Koekelare, die mij aanmoedigde om ook begeleidster te worden voor het eerste en tweede leerjaar, leesgroep 2”, herinnert Carol zich nog levendig. “Kans die ik niet liet liggen, want als begeleidster op school kon ik heel goed overweg met kinderen.”

“Zo ben ik eigenlijk in 2009 in de Kinder- en Jeugdjury gerold want we zagen andere begeleidsters bij de kinderjury vertrekken wegens tijdsgebrek”, vervolgt de steeds goedlachse Carole Himpens. “Momenteel houden begeleidster Natacha en ik het al 10 jaar vol en we doen het nog met even veel passie en goesting.”

“Begeleidster zijn bij de kinderjury houdt wel wat meer in dan enkel boekjes voorlezen en bespreken”, benadrukt en geeft Carole ons nog mee. “Zo zorgen we er altijd voor dat het een ontspannende avond wordt en organiseren we bij onze bijeenkomsten, steevast dat er geknutseld wordt of een spelopdracht moet gemaakt worden of pakken we uit met een leuke quiz, uiteraard telkens over een thema uit één van onze boekjes.”

Op naar 20 trouwe dienstjaren bij de KJV opperde ik. “Ja, zo dacht ik er tot voor kort ook zo over, maar ik ben 54 lentes jong, misschien geef ik toch aan mijn 60ste de fakkel door aan nieuwe jonge en gedreven mama's”, antwoordt Carole toch enigszins verrassend.

Keuze gemaakt

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) van de bibliotheek Koekelare heeft haar verdict geveld voor het leesjaar 2018-2019 geveld. De 34 jonge juryleden kozen hun beste boek per leeftijdscategorie. Zie hier de uitslag van de Koekelaarse jury: winnend boek groep 2 (eerste en tweede leerjaar) – ‘De nieuwe avonturen van Lester en Bob’ van Ole Könnecke. Groep 3 (derde en vierde leerjaar), koos voor ‘Zondag, maandag, sterrendag’ van Anna Woltz.

Het winnende boek in groep 4 (vijfde en zesde leerjaar) is: ‘Lampje’ van Annet Schaap en de keuze van groep 5 (eerste en tweede middelbaar) viel op ‘Oorlog in een koffer’ van Berti Persoons.

Vermelden we tot slot nog dat In de loop van de maand mei, bekendgemaakt wordt welke auteurs voor gans Vlaanderen gewonnen hebben met hun boek.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio