Raadslid Tine Maertens (CD&V): “Kruispunt Moerestraat-Eernegemstraat is onveilig voor fietsers”

Raadslid Tine Maertens (CD&V): “Kruispunt Moerestraat-Eernegemstraat is onveilig voor fietsers”

Het kruispunt Eernegemstraat-Moerestraat is volgens raadslid Tine Maertens (CD&V) onveilig voor fietsers en verwarrend voor autobestuurders. Voor wie vanuit het centrum met de fiets richting Moere rijdt, moet je volgens de fietssuggestiestrook eerst een beetje rechts indraaien omdan naar links af te moeten om de Eernegemstraat te dwarsen om zo het fietspad richting Moere te kunnen volgen. Dat schept verwarring bij autobestuurders en is gevaarlijk voor zwakke weggebruikers, aldus Tine Maertens. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - In de laatste gemeenteraadszitting stelde oppositieraadslid Tine Maertens (CD&V) de vraag aan burgemeester Patrick Lansens om iets te doen aan het volgens haar, voor zowel fietsers als autobestuurders, gevaarlijke kruispunt Moerestraat-Eernegemstraat.

Het probleem stelt zich volgens het raadslid vooral voor fietsers die vanuit het centrum via de Moerestraat richting Moere fietsen. “Fietsers moeten er ter hoogte van het kruispunt met de Eernegemstraat. De fietssuggestiestrook draait daar immers een beetje af naar rechts, waardoor autobestuurders denken dat zij de Eernegemstraat zullen volgen  Maar plots – omdat ze richting Moere moeten - dwarsen ze via de fietssuggestiestrook de rijbaan om het fietspad richting Moere verder te fietsen. Bij dat maneuver moeten de fietsers de rijbaan van de Eernegemstraat dwarsen en dat schept bij de autobestuurders verwarring want zij denken dat fietsers er de Eernegemstraat zullen blijven volgen”, zo duidde raadslid Maertens. “Dat schept een gevaarlijke verkeerssituatie. Vandaar mijn vraag of de fietssuggestiestrook niet rechtdoor kan getrokken worden in plaats van eerst naar rechts te moeten uitwijken om dan plots van rijrichting te moeten veranderen om het fietspad richting Moere te volgen.”

Kijkje nemen

Burgemeester Patrick Lansens (SP.A) bevoegd voor mobiliteit, zag niet meteen het probleem voor ogen, maar beloofde het raadslid, zich van de toestand te gaan vergewissen, vooraleer eventueel maatregelen te nemen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio