Patrick Claeys is de nieuwe voorzitter van K.A.L.M.

Patrick Claeys is de nieuwe voorzitter van K.A.L.M.

Kersvers voorzitter Patrick Claeys wil van de milieuraad een opbouwende en dynamisch adviesorgaan maken die een positieve werking nastreeft, dit ten goede van de Koekelaarse inwoners. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Sinds eind januari dit jaar is Patrick Claeys, de nieuwe voorzitter van K.A.L.M., de Koekelaarse Adviesraad Leefmilieu. Dat werd nu officieel door schepen van Leefmilieu Jessy Salenbien (SP.A) bekendgemaakt. Patrick Claeys die al negen jaar in de milieuraad van de mooie Fransmansgemeente zetelt, volgt in die functie Georges Pollentier op.

Patrick Claeys is afkomstig van Oedelem, maar woont al meer dan twintig jaar in Koekelare. “Patrick is binnen de milieuraad een heel bezige bij, zowel bij het aanbrengen van ideeën als op het vlak van het uitwerken van onderwerpen. Daarnaast is hij veelal ook de kop en de staart als het op meewerken aankomt bij activiteiten”, benadrukt milieuschepen Jessy Salenbien (SP.A). “Als nieuwe voorzitter wil ik vooral een opbouwende en positieve werking van de milieuraad, met duidelijke adviezen naar de gemeente toe”, steekt kersvers voorzitter Claeys van wal. “De milieuraad is immers een belangrijke schakel tussen de Koekelaarse inwoners en de gemeente. De leden van de milieuraad zijn een aanspreekpunt voor de inwoners voor alle vragen en problemen inzake milieu, die daarna aan bod komen tijdens de vergaderingen.”

Natuurgids

“Patrick Claeys is heel actief als lokaal contactpersoon van Natuurwerkgroep De Kerkuil vzw. Bij veel mensen is hij gekend als ‘de man met de fiets’, omdat de opvolging van de aanwezigheid van zwaluwen, uilen en bruine kiekendieven, het vlotst verloopt per fiets. Kinderen kennen hem vooral van de activiteit ‘Uilen en pluizen’ die periodiek wordt gegeven aan leerlingen van het tweede leerjaar en tijdens de krokusvakantie als natuuractiviteit bij het Lange Max Museum”, besluit schepen Salenbien.

Patrick Claeys is met pensioen wat extra kansen geeft. Na het volgen van een cursus natuurgids ging hij aan de slag in twee bezoekerscentra als begeleider van natuur- en milieueducatie. Met deze ervaring hielp Patrick mee aan de uitwerking van ‘De legende van het Motespook’ en helpt hij momenteel mee bij de nieuwe gezinszoektocht ‘Waar is Oscar’.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio