Rodenbachwijk moet nipt de duimen leggen

Foto. Pelikaanstraat 'Sterkste Straat' van Hooglede

De weergoden zijn Mei-kermis blijkbaar niet gunstig gezind, Hoe anders het wispelturige weer van het afgelopen weekend te verklaren. Het regende pijpenstelen tijdens de avondmarkt op vrijdagavond en ook op zaterdag en zondag liet het weer zich van zijn grillige kant zien, met afwisselend bewolkt en kil koud weer met tussenin enkele mooie opklaringen en zonnige momenten, zodat het aanwezige publiek toch kon genieten van het kermisgebeuren en van de ludieke wedstrijd ‘Wie wordt de sterkste wijk of straat van Hooglede’. Wedstrijd waarin de ploeg van de Pelikaanstraat zich tot de beste kroonde.

Mei-kermis begon reeds op vrijdagnamiddag met in de Gulden Zonne ‘Meifest’, een muzikale namiddag voor de senioren met optredens van de winnaar van The Voice Senior, John Leo, en Moorselenaar Bert Ostyn. De Gulden Zonne liep aardig vol en er was ambiance zat, daar zorgde in de eerste plaats cabaretier Bert Ostyn voor. Onder de naam ‘Tralalie’, wist hij het mooie muziek en zijn cabareteske uitspattingen de mensen te beroeren en te bespelen. Hoofdmoot van deze muzikale namiddag was de 66-jarige John Leo, de eerste winnaar van The Voice Senior. Met zijn gouden stem en zijn prachtige vertolking van zijn geliefkoosde liedjes, veroverde hij algauw de harten van alle aanwezigen. De avondmarkt op vrijdag daarentegen verzoop in de regen waardoor er nauwelijks volk kwam opdagen.

Pelikaanstraat te sterk

Gelukkig verschenen op zaterdag- en zondagnamiddag bij momenten toch wat zonnestralen aan de hemel, zodat er toch wat ouders met hun kinderen kwamen opdagen naar de foor en op zondag - na de ballenworp van op het gemeentehuis - voor de ludieke wedstrijd: ‘Wie wordt de sterkste wijk of straat’.

Jammer voor het organiserend comité, dat maar twee ploegen: de Rodenbachwijk en de Pelikaanstraat, zich inschreven voor deze ludieke wedstrijd waarvoor ze voor de deelnemers drie proeven had uitgedokterd. Maar de oorzaak hiervoor is wellicht ook te zoeken in het wispelturig kil en koud weer. Maar de afwezigen hadden ongelijk want de winnende ploeg kon voor de inwoners van de straat of wijk dwaarvoor ze speelden, een barbecue te waarde van 200 euro in de wacht slepen.

Drie proeven dienden tot een goed einde gebracht te worden. Eerst was er het spel ‘Kop-Van-Jut’, door iedereen gekend want vroeger stond dit spel steevast op alle kermissen in de streek. De deelnemers moesten met een zware hamer zo hard mogelijk slaan op de knop van de Kop van Jut en wie het hardst had geslagen was de winnaar van dit spel. De Pelikaanstraat had en enkele zware en stoere jongens in de rangen en wonnen overtuigend deze proef.

Als tweede proef dienden de deelnemende groepen twee bierbakken gevuld met enkele flessen water, zolang als mogelijk met gestrekte arm proberen voor zich te houden. Daarin scoorde de ploeg van de Rodenbachwijk met in de rangen schepen Frederik Sap het best, zodat de laatste proef beslissend was om de winnaar aan te duiden. De laatst proef was het duwen van een autootje waarin twee wijk- en of straatbewoners hadden plaatsgenomen en dit over een afstand van 50 meter. Wie deze klus klaarde in de snelste tijd, kroonde zich tot eindwinnaar van het spel. En daar moest de ploeg van de Rodenbachwijk maar liefst vier seconden prijsgeven op de jongens van de Pelikaanstraat, zodat zij  met de eindzege en de barbecue gingen lopen. Al met al werd het een heel leuke bedoening en konden de supporters hun hartje naar hartenlust ophalen en had jurylid schepen Julie Misplon toch een vrij rustige namiddag, zeker als ze tussendoor onder luid applaus, ook nog een ritje maakte op de rug van een kameel.

Het kermisgebeuren werd op dinsdag afgesloten met een wielerwedstrijd voor Eliterenners zonder contract en U23. Een wedstrijd over een afstand van 113, km en begiftigd met 700 euro prijzengeld. De organisatoren kregen 63 renners aan de start en Jochen Deweer toonde zich in een sprint met drie de sterkste. Hij won voor Jordy Vermeire en Justin Compernolle. Jens Vandenbogaerde won zeven seconden later de sprint voor de vierde plaats van Maxim Farazijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio