Vijftienduizend euro subsidie voor beweegvriendelijke speelplaats

Koekelare - De Vlaamse ministers Hilde Crevits (Onderwijs), Sven Gatz (Jeugd) en Philippe Muyters (Sport) bundelen de krachten om werk te maken van actieve en gedeelde speelplaatsen. Het Sint-Martinusinstituut Koekelare valt in de prijzen en krijgt van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA), vijftienduizend euro subsidie, voor het inrichten van een beweegvriendelijke speelplaats.

Onder impuls van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakt de Vlaamse Regering werk van actieve en gedeelde speelplaatsen. Ze maakt 1,728 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. “Het is de bedoeling om de speelplaatsen voor sport en spel in te zetten binnen een brede schoolwerking en aan te bieden aan het jeugdwerk en de bredere lokale gemeenschap”, laat gemeenteraadslid  Jolien Lootens (N-VA) in een persnota weten. “In Koekelare diende het Sint-Martinusinstituut een aanvraag in, die werd goedgekeurd en wordt nu  gehonoreerd met 15.000 euro om de speelplaats attractiever en uitdagender te maken.”

Meer bewegen

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters: “Als we in Vlaanderen een echte sport- en beweegcultuur willen, dan moeten we kinderen en jongeren op zoveel mogelijk manieren en momenten prikkelen om te bewegen. Een origineel ingerichte omgeving, die goesting geeft om te bewegen, is daar een handig middeltje voor.”

“Als lokale N-VA-afdeling verwelkomen wij met genoegen deze investering van de Vlaamse Regering”, zegt Jolien Lootens die als vierde opvolger op de N-VA-lijst prijkt voor de Kamer. “Kwalitatieve sport- en speelruimte is voor ons een belangrijk aandachtspunt. Met deze investering van onze minister in onze schoolinfrastructuur kunnen we van de soms nog saaie betonnen speelplaatsen echte toffe actieve speelplekken maken die aanzetten om te sporten en te bewegen.”

In onze provincie krijgen naast het Sint-Martinusinstituut Koekelare, nog 18 scholen, waaronder de GO! Basisschool Arnoldus in Oudenburg, het Spes Nostra Instituut in Zedelgem en VBS Ten Parke in Torhout; een subsidie van 15.000 euro voor het inrichten van een beweegvriendelijke speelplaats.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio