Een oude droom van postoverste en korps gaat na 23 jaar eindelijk in vervulling

FOTO. Nieuwe multifunctionele autopomp voor Brandweerkorps Hooglede van zone Midwest

Afgelopen vrijdagavond werd onder zeer ruime belangstelling, de nieuwe multifunctionele autopomp voor het brandweerkorps van Hooglede, feestelijk ingereden, dit in aanwezigheid en onder luidapplaus van burgemeester Rita Demaré en de schepenen Frederik Sap, Rik Vanwildemeersch en de brandweermannen van post Hooglede en Gits, behorende tot de brandweerzone Midwest. Hiermee gaat na 23 jaar een droom in vervulling van kapitein Johan Wardenier, postoverste in Hooglede en van zijn brandweermannen.

Een langgekoesterde droom gaat voor postoverste Johan Wardenier en zijn korps eindelijk na 23 jaar vervulling. “Ja”, bekende Johan tijdens de receptie heel eerlijk. “Vroeger was het soms bedelen om nieuw materiaal te bekomen, want dat kostte de gemeenten een flinke hap in hun budget. Dus moesten we ons zo lang mogelijk verhelpen met lappen en tappen en het was werkelijk maar als er geen herstelling meer mogelijk was, dat het materiaal vervangen werd. Dat het dan soms al stukken van mensen meer had gekost dan meteen het versleten materiaal te vervangen, daar had men toen der tijd te weinig oog en aandacht voor.”

Uitreiking brevetten

“Nu verloopt alles veel vlotter. Men weet precies wat wanneer aan vervanging toe is en als er niet onverwacht een kink in de kabel komt in een of andere brandweerpost, dan wordt alles tijdig vervangen want veiligheid gaat voor alles.

Nadat kapitein Johan Wardenier had verwelkomd, was het tijd om enkele brevetten uit te reiken. Kregen het brevet van korporaal uit handen van burgemeester Rita Demaré: Steven Alting, Steven Vandenbussche, Andy Dejonckheere en Dries Verstraete.

Forse investering

De aankoop en overhandiging van dit spiksplinternieuw materieel, bewijst dat het gemeentebestuur en de brandweerzone, sterk gelooft in haar brandweerkorps. “Ondanks door sommigen wordt gevreesd dat de investeringen in de brandweerzone voor de brandweerkorpsen te minimaal zijn, leveren we opnieuw het bewijs  dat we de veiligheid van inwoners en persoonlijke veiligheid van onze vrijwillige brandweerlieden, zeer ernstig nemen”, benadrukte de Hoogleedse burgemeester.

De nieuwe multifunctionele autopomp is voorzien van de allernieuwste technische snufjes en heeft dus een aardige duit gekost. “Deze nieuwe autopomp vergde voor de brandweerzone, en de gemeente, een forse investering van 300 000 euro”, onderstreepte burgemeester Rita Demaré tijdens haar toespraak. “Zeker geen habbekrats in tijden waar iedereen de vinger op de knip moet houden! Deze investering getuigt van de betrokkenheid en verbondenheid van het gemeentebestuur met haar gemeentelijk brandweerkorpsen zijn ervan overtuigd dat het zal bijdragen aan een nog betere dienstverlening aan al onze burgers en de persoonlijke veiligheid van onze brandweerlui.”

West-Vlaams

“Ik ben er zeker van dat het onderhoud en de verzorging van dit nieuw materieel in optimale omstandigheden zal verlopen en dat het nieuw voertuig omzichtig zal worden bestuurd in functie van de oproep’, zo besloot burgemeester Demaré die symbolisch de sleutel van het nieuwe interventievoertuig aan kapitein Wardenier overhandigde. Luttele minuten later werd de gloednieuwe interventiewagen met veel toeters en bellen de kazerne voorgereden. Tijdens het showen van de nieuwe interventiewagen, zei schepen Frederik Sap (Allen 8830), trots te zijn op de aankoop die op en top West-Vlaams is. Het bedrijf ‘Vanassche Firefighting Engineering’ gevestigd in Harelbeke, is immers de constructeur van de nieuwe interventiewagen.

Na de gebruikelijke fotoshoot, volgde er nog een uitgebreide receptie in de kazerne.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio