Vl@s Koekelare trekt op verkenning naar het Pajottenland

Het Colomapark met zijn prachtig kasteel en rozentuin, is meer dan een bezoekje waard. Hier bloeien jaarlijks meer dan 3000 verschillende soorten rozen, samen goed voor wel 300 000 rozen. Ondertussen is de Rozentuin één van de grootste en belangrijkste in Europa. Een wandeling door deze meest kleurrijke plek in Sint-Pieters-Leeuw mag u zeker niet missen. Foto: IF

Koekelare - De Vlaamse actieve senioren (Vl@s) in het landelijke Koekelare, verwennen dit jaar hun leden en andere reislustigen met een mooie daguitstap naar het Pajottenland. Wie meereist wordt ingewijd in de praal en de pracht van het Colomapark met zijn wondermooie rozentuin en wordt een echte specialist en kenner van Lambiekbier.

Op vrijdag 7 juni 2019 trekt de afdeling naar het Pajottenland, waar zich onder andere de ‘Zeppos’-molen bevindt en waar ze een gans jaar de 450ste verjaardag van de dood van schilder Pieter Bruegel de Oude in de kijker stellen.

Er wordt een bezoek gebracht aan het prachtige Colomapark met kasteel en rozentuin, het befaamde kasteel van Beersel en het bezoekerscentrum De Lambiek’ in Alsemberg, waar een geleid bezoek in het Bezoekerscentrum De Lambiek de deelnemers wacht.

Het bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ is hét vertrekpunt voor een ontdekkingstocht van de verschillende lambiekbrouwerijen in de regio. Het centrum dompelt je onder in de smaken, geuren, geluiden en textuur van het lambiekbier, het bier van spontane gisting dat gebrouwen wordt volgens een eeuwenoude traditie. De aankomst in thuishaven Koekelare is voorzien rond 19 uur.

Inschrijven

Deelnemen aan deze boeiende en leerzame uitstap kan voor de ronde som van 55 euro voor niet-leden Vl@s, leden betalen slechts 50 euro. In de prijs is begrepen: het vervoer, de toegangen, de begeleiding (niet inbegrepen: dranken). Inschrijven kan door overschrijving op rekeningnummer BE83 8538 1934 7615 met opgave van het aantal deelnemers. Alleen wie betaald heeft kan meereizen. Meer informatie is te bekomen bij Norbert Vandecasteele, Moerestraat 94 Koekelare. Telefoon 051-58.90.05 of via mail naar http://norbert.vandecasteele@skynet.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio