Foto. Schepen van onderwijs Jessy Salenbien overhandigt diploma aan twintig nieuwe jonge Koekelaarse techneuten

De jonge kersverse techneuten met hun begeleiders, schepen van onderwijs Jessy Salenbien en hun ouders. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Op zaterdag 25 mei laatsleden was het feesten geblazen voor twintig jongeren en hun ouders, want schepen van onderwijs Jessy Salenbien (SP.A) mocht in het gemeentehuis van de mooie Fransmansgemeente, aan 20 jonge kersverse techneuten van de Techniekacademie hun diploma overhandigen.

“De Junior Techniekacademie is een initiatief dat kinderen van 8 tot 10 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)”, aldus schepen van onderwijs Jessy Salenbien. “Twee techniekmentoren stonden in voor hun begeleiding welke op twee locaties werden gegeven. De eerste vijf weken werd er gewerkt in het Da Vinci Atheneum, de volgende vijf weken in het Sint-Martinusinstituut, dit telkens op woensdagnamiddag. Elke sessie duurde anderhalf uur.”

De kinderen werden uitgedaagd rond vijf projecten: ze maakten een houten onderlegger, hangbrug, toverstaf, bouwden een kermismolen uit Lego en programmeerden robot Milo.

Kregen diploma

De hiernvolgende jonge techneuten kregen diploma:: Jules Blomme, Maxime Willaert, Elyan Plaetevoet, Emma Desmedt, Warre Desmedt, Kaat Lowie, Bradley Pauwaert, Colin Vande Meirssche, Mattio Deflou, Wout Lydou, Brecht Debeuckelaere, Mathis Perdu, Louis De Langhe, Dwight Somerling, Martijn Willaert, Jordy Geernaert, Maxim Willaert, Noa N'Goy, Tuur Terriere en Maxim Dewulf.

Van januari tot mei konden in West-Vlaanderen 540 kinderen in 27 groepen in 19 gemeentes proeven van techniek en zo hun technische geletterdheid opkrikken. De Techniekacademie is een erkende Vlaamse STEM-academie. Meer info vindt u op   http://www.techniekacademie.be .

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES, met de steun van de provincie West-Vlaanderen en Vlaanderen. Andere steunende partners zijn: de Associatie KU Leuven, de minister van Onderwijs Hilde Crevits, de minister van Innovatie Philippe Muyters, TOFAM, Woodwize, Alimento, Constructiv, Plastics@Tielt, Vermako Plastic Greenhouses, Vind!, SPIE, Melexis, Geldhof Hout, Elekti, Willy Naessens Industriebouw, ATS, Logi-Technic, Aquafin, Hydrauvision en Elia.
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio