Jongeren musiceren in OC De Ster

Ichtegem - Morgen zondag 2 juni, treedt de jeugdgroep samen met een aantal muzikanten van de Ichtegemse muziekmaatschappij op in OC De Ster, gelegen in de Engelstraat. Aanvang om 10u30.

Iedere muziekliefhebber weet dat een muziekmaatschappij maar kan blijven voortbestaan als er geregeld een instroom is van jonge muzikanten. Maar dat is niet zo evident als we hier wel neerpennen, vraag dat maar eens aan de muziekmaatschappij van Ichtegem. Zij weten er alles van;

Teveel mogelijkheden

Jongeren hebben op vandaag hobbymogelijkheden zat en als jongeren een muziekinstrument leren bespelen, dan spelen ze graag hun geliefkoosde muziek in een band en niet in een fanfare of harmonie. Dat vinden sommigen misschien te ouderwets, maar het heeft vooral te maken met niet te combineren met de studies en de verplichtingen die ze op hun nek halen. Wanneer je toetreedt tot een muziekmaatschappij zit je al meteen opgezadeld met wekelijkse repetities, concerten, uitstappen, enz.

In Ichtegem hadden ze in een ver verleden een bloeiende fanfare maar instroom van jongeren bleef uit, waardoor ze plotseling op de krasseltoer verzeild geraakten. Gelukkig komt daar beetje bij beetje verandering in gezien de plaatselijke muziekschool draait op volle toeren en er toch af en toe jonge krachten toetreden tot het lokaal muziekkorps.

Concertje

En om de jonge muzikanten een hart onder de riem te steken gaan een aantal muzikanten van de Ichtegemse muziekmaatschappij samen met hen een concertje spelen n.a.v. de auditie van de gemeentelijke muziekschool Ichtegem. 18 jonge muzikantjes treden hierbij op en krijgen ondersteuning van enkele ouwe rotten in het vak.

Het concert vindt plaats in O.C. De Ster, gelegen in de Engelstraat in Ichtegem. De auditie begint om 10.30 en het concertje zelf rond 11 uur. Iedereen is er van harte welkom. En wie weet vinden jongeren opnieuw de weg naar het lokale muziekkorps, want dat is de toekomst van de muziekmaatschappij in Ichtegem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio