Voorzitter Guido Wauters van de Sportraad toont op kampioenenviering zijn zangtalent

Sportgala van de Koekelaarse sportsterren zet heel wat kampioenen in de kijker (Deel 2)

Voorzitter Guido Wauters van de Sportraad, verraste op het einde van de kampioenenviering van de Koekelaarse sportsterren, het talrijk opgekomen publiek, zijn zangtalent. Live voor een volle zaal liet hij in De Balluchon een puntgave versie van ‘You’ll Never Walk Alone’ weerklinken. Een mooier en hartverwarmend cadeau kon hij alle kampioenen niet geven en hij kende succes, want iedereen in de zaal zong mee.

Veel mondjes vielen van verbazing open op de kampioenenviering van de Koekelaarse sportsterren en sportclubs in cultuurzaal De Balluchon, de Voorzitter van de Sportraad: Guido Wauters als slot live 'You'll never walk allone' vertolkte. In een mim van tijd zong de ganse zaal het supporterslied van FC Liverpool mee! Naast een fantastische stem, speelt Guido ook een aardig stukje keyboard.een fzatastische Foto: Eric Vanhooren

Wat veel aanwezigen niet weten is dat Guido Wauters over een prachtige stem beschikt en ook een aardig stukje keyboard kan spelen. Hij kreeg dan ook een oorverdovend applaus toen hij het wereldbekende Liverpool sportlied ’You’ll Never Walk Alone’ aanhief en meteen de volle zaal inpalmde en liet meezingen. Wij zagen veel mondjes van verbazing openvallen.

Maar vooraf werd eerst een sportclub in de kijker gezet. Dit jaar viel de keuze op ‘De Plummestampers’. Deze mountainbikeclub werd opgericht in 2010 en doopte zichzelf  tot De Plummestampers. “Misschien heeft het feit dat hun bezieler Franky Staelens op De Plumme woont er wel iets mee te maken”, gaf Guido Wauters het publiek mee.

Ze sloten zich aan bij Cycling Vlaanderen en hun doelgroep is heel uiteenlopend: van jonge beginnende mountainbikers tot volwassen ervaren mountainbikers. Elke week fietsen ze op woensdagavond en op zaterdag nemen ze deel aan georganiseerde toertochten in Vlaanderen. Begin mei sloegen ze de handen in elkaar om samen met de sportdienst en Sport Vlaanderen, uit te pakken met de ‘Start to Mountainbike’. Ze brengen op die wijze o.a. kinderen vanaf 7 jaar de knepen van het fietsen en het mountainbiken bij. En dit jaar was er heel wat interesse want een goeie 30 kinderen schreven zich in voor deze gratis initiatie. “En knalsucces is het geworden met lesgever Franky die deze lessen met hart en ziel overbrengt op de kinderen. Hij weet de kinderen uit te dagen en te motiveren maar o wee als ze hun fietshelm niet bij hebben”, vertelde sportfunctionaris Evelien Denecker. “Wat het plaatje heel compleet maakt is dat er ondertussen al een paar mensen binnen hun club, de opleiding fietsinitiator bij Sport Vlaanderen behaalden, net om die lessen te kunnen begeleiden”, vulde Guido Wauters aan. De club telt een 25-tal leden maar ondanks dit beperkte aantal trekken ze jaarlijks op kamp. Het bestuur waar geïnteresseerden terecht kunnen voor meer informatie en bestaande uit: Franky Staelens, Didier Verlinde, Anja Symoen, Isabelle Mahieu en Lieven Decaestecker werd dan ook meer dan terecht in de kijker gezet.

Krachtbal

Binnen de krachtbalcompetitie in 1ste landelijke wist ‘Durf en Win’ de kampioenstitel binnen te rijven. Ze konden dit seizoen aantreden met een heel sterke ploeg. Drie van hen hadden vorig seizoen al meegespeeld in een gelijkaardige reeks. Aangevuld met twee jonge spelers vonden ze een goeie mix tussen jong geweld en ervaren rotten. Er was én atletische finesse én pure kracht. “De ambitie van deze ploeg was de top 3 behalen. Van elke speler werd daarom maximale inzet verwacht”, zei voorzitter Wauters. “Dat lukte niet meteen want Kris Bryon viel na 2 wedstrijden uit met een enkelblessure en kon pas eind november weer inpikken. Ook de ziekte van Maarten Sys met de daaraan gekoppelde behandeling woog soms zwaar door.”

De heenronde kon Durf en Win afsluiten als herfstkampioen. In de terugronde kregen ze een pak rammel van Loppem, hun rechtstreekse concurrent. Zo kwamen beide ploegen op gelijke hoogte in de rangschikking. Beide clubs dachten al aan een extra duel om de titelstrijd te beslechten, maar tijdens de twee laatste matchen van het seizoen, liet Loppem een serieuze steek vallen op Varsenare en Aalst waardoor Durf & Win zich zo één week voor het seizoenseinde terecht kampioen mocht noemen.

Promotie voor de volledige ploeg is niet haalbaar want als club hebben ze al ploegen in alle hogere reeksen. Een aantal spelers zullen volgend jaar wel aantreden in een hoger gerangschikte ploeg. Naast de titel, gaat deze ploeg ook nog voor winst in de Bekercompetitie.  Zorgden voor de titel: Maarten Sys, Kris Bryon, Renke Staelens, Simon Devreker, Bert Verschingel en de trouwe invallers: Toon Candaele en Jan Dubois.

Basketbal

Binnen de jeugd van basketbalclub The Red Sharks werden maar eventjes drie jeugdploegen kampioen. De U14 meisjes, U14 jongens en de U16 meisjes.

De U14 meisjes is vooral een samenstelling van Eernegemse en Koekelaarse meisjes, met allemaal dezelfde passie: ‘niet basket maar vooral babbelen en plezier maken’. De meisjes gaven vanaf de eerste wedstrijden echt alles. Met veel inzet en vechtlust werkten ze zich vooruit. Hoe verder ze op het seizoen geraakten, hoe beter het samenspel was. Mooie passen, een extra pass inside, betere shotselectie, enz. 

Het internationaal tornooi in Wenen zorgde ervoor dat deze bende nog meer samenklitte zowel op als naast het terrein. Het was een fantastisch seizoen dat werd afgesloten met – hoe kan het anders – de kers op de taart: de titel. Ze zijn helemaal klaar om Koekelare op de kaart te zetten met mooi meisjesbasket! Proficiat aan: Amber Vanhooren, Alexine Vanthournout, Louka Bruneel, Loeka Blanckaert, Heike Derous, Tessa Backers, Marit Vanmassenhove, Lara Ramboer, Manon Callens en Victoria Seynaeve en Coach Astrid van der Kaaden.

De ploeg jongens U14 is een samenwerking tussen Koekelare en Eernegem.  Normaal zouden ze het seizoen starten met 9 spelers maar helaas haakten er last minute nog 2 spelers af. Daardoor moesten ze het volledige seizoen met een kern van 7 spelers afwerken. Gelukkig waren af en toe U12-jongens paraat om te helpen. Na een moeilijke start, met een nederlaag tegen Blankenberge voor de beker van West-Vlaanderen, kwam de trein uiteindelijk op gang. Ieder team uit de reeks konden ze met gemak aan, iedere wedstrijd werd dan ook met ruime cijfers gewonnen. Na nieuwjaar speelden ze tegen heel wat tegenstanders uit de hogere regionen, de ene keer met meer succes dan de andere keer. Uiteraard werd het meeste bijgeleerd uit deze wedstrijden want voor ieder punt moesten ze veel harder knokken. Een maand voor het einde van het seizoen waren ze kampioen! Als kers op de taart sloten ze hun fantastische seizoen af met het internationaal tornooi in Wenen. Ze knokten ook daar keihard, maar konden helaas maar 1 wedstrijd winnen. Kortom: een fantastisch seizoen met een schitterende groep die er steeds voor wil gaan.

Voor enkele spelers scheiden de wegen volgend seizoen. Enkelen schuiven door naar de U16, anderen gaan op een hoger niveau elders spelen. Coach Roeland wenst alle spelers een fantastische basketcarrière toe, bij welke club ze ook terecht komen. Proficiat aan: Kenrie Vandenkerckhove, Conrad Demol, Mathis Decorte, Andres De Loof, Tim Paepe, Senna Stael, Obi Morreau, Kobe Thoen en coach Roeland Goddaert.

De ploeg van de U16 meisjes bestaat uit een te kleine kern en werden aangevuld met speelsters die op verschillende fases in hun carrière bij elkaar terechtkwamen. Enkelen speelden al lang, sommigen begonnen nog maar pas.

Eén van de grootste uitdagingen voor coach Miguel Joly was deze zeer heterogene groep leren samenwerken en samenspelen. Met vallen en opstaan en met de hulp van enkele enthousiaste U14 speelsters tijdens de matchen groeide deze groep gestaag maar zeker. De eerste plaats was dik verdiend en voor sommigen hopelijk het startschot van een mooie carrière. Zij zorgden voor dit puik resultaat: Noa Poppe, Ona Willaert, Janne Verhaeghe, Imke Maes, Kitana Verhaeghe, Victoria Seynaeve, Frauke Vanmassenhove en coach Miguel Joly.

Tennisveteranen TC De Mote schrijven geschiedenis

Tot slot wist ook de super-veteranenploeg van TC De Mote zich vorig seizoen tot kampioen van West-Vlaanderen in de reeks heren 60/1, zijnde de hoogste gewestelijke reeks voor superveteranen; te kronen.

De veteranen van TC De Mote schrijven geschiedenis! Alle vorige jaren moest deze ploeg telkens het onderspit delven tegen TC Roeselare, die een 5-tal keer kampioen van België werd. Vorig jaar kon eindelijk gewonnen worden van de mannen van de Rodenbachstede en meteen werd kapitein Jean-Marie Devreker met zijn team kampioen van West-Vlaanderen.

Meer nog, in september mochten deze kranige 60–plussers deelnemen aan de eindronde met alle provinciale kampioenen en meedingen naar de titel van kampioen van België. Daar wonnen ze in de kwartfinale van de Limburgse kampioen Heusden-Zolder. In de halve finale tegen Hoboken-Antwerpen moest TC De Mote evenwel de wet van de sterkste ondergaan. Al bij al een schitterende prestatie van de 60-plussers van TC De Mote, die aldus bij de superveteranen, de 4de beste ploeg van België werden. Zorgden voor deze fantastische stunt: Marc Lievens, Chris Moulscher, Frank Vercruysse, Lionel Decaestecker, Danny Vande Kerckhove en kapitein Jean-Marie Devreker.

De kampioenenviering werd mooi afgerond met een prachtige receptie waarbij ook gezellig gekeuveld werd en mooie herinneringen opgerakeld werden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio