FOTO. Met Vl@s op cultuur- en natuurtocht in Pajottenland

De reislustige deelnemers tekenden onlangs allen present om met de Vl@s-afdeling Koekelare het Pajottenland te gaan verkennen. Een vleugje cultuur proeven en natuur snuiven in een van de mooiste streken die ons landje rijk is, heerlijk is dat. Hoewel…… de weergoden lieten ons ook kennismaken met de verschillende weersfacetten, want we kregen zon, bewolkt weer, wind en regen op ons dak. Gelukkig had de firma Joye gezorgd voor een steengoede buschauffeur die ons veilig en wel overal ter bestemming bracht.

Het fantastische rozenparadijs en kasteel Coloma in Sint-Pieters-Leeuw liet ons meteen vol verbazing uit de lucht vallen. Het prachtige Colomapark met zijn meer dan drieduizend verschillende rozenvariëteiten zorgde ervoor dat een mens maar niet uitgekeken raakte op al dat fraais. Best dat er tal van rustbanken stonden opgesteld want het is toch een lastige ontdekkingsreis. Het park is uitgestrekt met grote gemaaide grasvlaktes, eeuwenoude (beuken)bomen en een grote goed onderhouden en gestructureerde rozentuin nodigt uit om er voor eeuwig te vertoeven. Wie naar hier komt moet rekenen op een dag om het volledige park te doorkruisen. Honderden variëteiten staan er opgesteld in keurige perken omzoomd met buxus- en taxushagen. Er zijn op meerdere plaatsen in de tuin duidelijke informatieve borden aangebracht met beknopte informatie over de rozen. Kortom een must voor wie van natuur houdt.

In de namiddag gingen we cultuur proeven in Beersel waar we een blik konden werpen op het Kasteel van Beersel en eindigde de tocht met een bezoek aan het Bezoekerscentrum Lambik, waar we meteen ingewijd werden in de geschiedenis van de verschillende soorten Lambik, Geuze, enz. Na het proeven trokken we moe en voldaan maar goedgemutst huiswaarts. En er werd nogal wat afgelachen in de bus. Geniet via deze  fotoreeks nog even na van deze prachtige daguitstap. Bedankt Roger, Norbert en het voltallige bestuur van Vl@s Koekelare voor deze mooie dag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio