Park De Mote decor voor Midzomernacht

Park De Mote decor voor Midzomernacht

Dit zijn de initiatiefnemers van de bruisende Midzomernacht komende vrijdagavond in park De Mote. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Aanstaande vrijdagavond 21 juni, is het de langste dag van het jaar en het begin van de zomer vieren ze dan in park De Mote in Koekelare. Dan wordt het park omgetoverd in een belevingsdorp waar je workshops kan volgen, genieten van een drankje en een hapje bij de vuurschalen of je kan er struinen langs de vele infotentjes.

Je kan ook meegaan op één van de wandelingen in het park of samen een meiboom versieren. Om middernacht komt iedereen samen om symbolisch met licht, het duister te verdrijven en de zomer te verwelkomen. Alles begint er om 20 uur en van 22u30 tot een flink stuk na middernacht kunnen de aanwezigen genieten van een optreden van ‘Trotwoar’. Er is parking vlakbij  (Belhuttebaan 40) en de organisatoren vragen om je zaklamp mee te brengen. (geen lasers!).

Meer weten? Programma van de avond staat op de Facebook-pagina en op de website van Natuurpunt Ruidenberg. Het is een organisatie met medewerking van gemeente Koekelare, cafetaria De Mote, Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurwerkgroep De Kerkuil, VOC Oostende, Sint-Jorisfanfare, OKRA Koekelare en Ichtegem en nog vele anderen.

Centraal in het belevingsdorp kun je genieten van een hapje en een drankje, van workshops, infostanden en een heuse demo vlakbij het speelplein De Mote met o.a. bak je eigen suikerwafel op een kampvuur, dansgroep, AM woodcarving, Natuurwerkgroep De Kerkuil vzw, VOC Oostende , imker Luc Verhelst, Koekelaarse wijn van de Ruidenberg, muziekworkshop Fanfare Sint-Joris, vleermuizenwandeling boswachter ANB, volksspelen, enz. Om 21 uur wordt de versierde meiboom opgericht.

Opendeur

Voor de natuurliefhebbers volgt er op zondag 23 juni nog een opendeurnamiddag in het Koekelaarse natuurgebied De Swal. Van 15u tot 17u is er vrije toegang met een gids ter plaatse. Je wordt meegenomen in dit ware bloemenparadijs met voorjaarsbloeiers zoals gevlekte orchideeën, ratelaar, echte koekoeksbloem en nog veel meer. Afspraak aan T-splitsing Swytswal/Eikendreef.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio