Gezinsvriendelijke speurtocht voor ouders en kinderen tussen vijf en elf jaar

Speuren naar Oscar in Koekelarebos

Speuren naar Oscar in Koekelarebos

Het veertiende speurmysterie "Waar is Oscar", is een initiatief van het Regionaal Landschap Westhoek, de gemeente Koekelare, het Agentschap voor Natuur en Bos en de provincie West-Vlaanderen. Zij wensen alle deelnemers heel veel speurgenot. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - In het mooie Koekelarebos, toegankelijk via de Litterveldstraat 10, kan je sinds één juli onder de noemer “Waar is Oscar” terecht voor een nieuwe speurtocht voor het ganse gezin.

In ‘Waar is Oscar?’ is de boswachter bang dat het bos zal verdwijnen en zoekt hij koortsachtig de handtekening van Oscar om dit tegen te gaan. Speurneuzen helpen hem en ontmoeten zo de leukste dieren uit het bos. De speurfolder kost 1 euro en is beschikbaar in de toeristische dienst van Koekelare of in de provinciale bezoekerscentra De Blankaart en De Palingbeek.

Veertiende speurmysterie

De 3 kilometer lange wandeling is een initiatief van het Regionaal Landschap Westhoek, de gemeente Koekelare, het Agentschap voor Natuur en Bos en de provincie West-Vlaanderen en is al het veertiende speurmysterie in de reeks speurtochten voor mama’s, papa’s en kinderen tussen 5 en 11 jaar. Voor een overzicht van de andere speurtochten, surf je naar http://www.verhalenvooronderweg.be om te speuren.

Houten dieren

Speciaal voor deze speurtocht maakte artiest Carving Koen een aantal mooie houtsculpturen van dieren die voorkomen in het bos. Ze vormen de leidraad in de wandeltocht. Nieuw is dat er ook een peter is voor deze route, die regelmatig de tocht afwandelt om eventuele foutjes op te sporen. Patrick Claeys, dicht betrokken bij de opmaak van de speurtocht, neemt deze taak op zich. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio