Gemeentebestuur voorziet in gratis drinkwater

Speelplein- en Tienerwerking met stampvolle koffer activiteiten voor kids en jongeren

Speelplein- en Tienerwerking met stampvolle koffer activiteiten voor kids en jongeren

De schepenen Jessy Salenbien en Jan Lievens en jeugdconsulente Evelien Denecker, zijn blij met zoveel inzet van Hoogmonitoren, monitoren en vrijwilligers. En ook Ann Van der Veken van het Sociaal Huis is trots op de Speelplein- en Tienerwerking in Koekelare, want ook kinderen van gezinnen in financiële moeilijkheden; kunnen via het nieuwe kansnepas, deelnemen aan de vele activiteiten. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De zomervakantie is voor de kids en jongeren begonnen, dus pakt de Jeugddienst van Koekelare opnieuw uit met een speelplein- en tienerwerking. De monitoren hebben een eivolle koffer met tal van activiteiten voor kinderen en jongeren gevuld zodat hun vakantie meer dan de moeite zal lonen. Alles vind je terug in de brochure Kids@Koekelare.

Sinds gisteren maandag 8 juli is de speelpleinwerking open en ze sluit haar deuren op 28 augustus. “In de week van 5 tot 9 augustus en op 15, 29 en 30 augustus sluit de speelpleinwerking haar deuren”, vertelt jeugdconsulente Evelien Denecker op de persconferentie. “Het speelplein is toegankelijk voor kids vanaf 5 jaar tot jongeren van 14 jaar en loopt dagelijks van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.”

“Er wordt echter opvang voorzien vanaf 8 uur, over de middag en tot 17 uur. Voor extra opvang wordt samengewerkt met de buitenschoolse kinderopvang”, pikt schepen Jan Lievens (Open VLD) bevoegd voor jeugd en sport in. 

Voor een halve dag speelpleinwerking betalen ouders de luttele som van twee euro. Voor een ganse dag dienen ze vier euro neer te tellen. “Maar in ruil krijgen de kinderen en de jongeren een onvergetelijke vakantie voorgeschoteld”, geeft Evelien nog mee. “Zo staan er heel wat activiteiten op het menu. Er is onder andere onder de noemer De Sierk en Buitenbeetje voor kayak- en vlottenbouw (12 juli) gepland, een overnachting in park De Mote (18 juli), zwemmen in het Interbad en Olympiabad (19 juli), daguitstap naar Plopsaland (26 juli), daguitstap naar springkastelenpark Jungle of naar zee (2 augustus), verrassingsactiviteit (16 augustus), zwemmen in Sportoase Roeselare (23 augustus), daguitstap naar Speelpunt en Bobbejaanland (27 augustus) en afsluitend een feest met frietjes (28 augustus).

Tienerwerking

De jongeren van 12 tot 16 jaar, krijgen ook heel wat om handen tijdens de Tienerwerking. Naast enkele losse activiteiten waarvoor jongeren kunnen intekenen, zijn er ook enkele activiteiten die gekoppeld zijn aan de speelpleinwerking zodat de kosten voor busvervoer gedeeld kunnen worden. “En de oudsten van de speelpleinwerking kunnen zo ook geregeld deelnemen aan de activiteiten van de tienerwerking”, onderstreept schepen Jan Lievens. Zo kunnen zij mee op uitstap naar het Olympia-bad, Plopsaland, de zee en Bobbejaanland. Maar voor tal van jongeren zal het neusje van de zalm vermoedelijk gepresenteerd worden op 20 augustus, want dan staat een coole workshop dronevliegen op de agenda. 

Gratis drinkwater

“Nieuw dit jaar is dat we extra aandacht vestigen op het afvalbeleid”, vervolgen Lievens en milieuschepen Jessy Salenbien (SP.A). “We roepen alle kinderen op om zoveel mogelijk eten en koekjes mee te brengen in doosjes. Zo vermijden we plastic verpakkingen. Voor het drinkwater dat gratis ter beschikking wordt gesteld, wordt een waterfontein geplaatst. Kinderen kunnen er zelf hun herbruikbare drinkfles vullen. Zo hebben we heel wat minder plastic flessen en bekertjes. We investeerden ook in echt bestek en herbruikbare bekers en borden, want alle beetjes helpen.”

Kansenpas

Gezinnen die het financieel moeilijker hebben kunnen gebruik maken van de kansenpas voor speelpleinwerking en tienerwerking. Dan betalen ze slechts de helft van het inschrijvingsgeld. Tijdens de weken dat er geen speelpleinwerking is, kan er wel ingeschreven worden voor de sportkampen. 

Koffer vol met circusattributen

Om deze hele speelpleinwerking in goede banen te leiden, doet de gemeente beroep op een team van 27 monitoren. Elke dag zijn een hoofdmonitor, een assistent-hoofdmonitor en een achttal gewone monitoren aanwezig. Op drukke momenten en bij uitstappen worden extra monitoren voorzien. De gemeente investeerde alvast 500 euro in een leuke koffer vol circusattributen, die tijdens de spelmomenten zal gebruikt worden. Meer info op http://www.sportkampenkoekelare.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio