Het ging er gezellig maar vooral spannend aan toe

Foto. SAR-Koekelare met leden op bezoek bij volksspelendokter en weerman Gery Haerynck

In de eerste week van juli heeft traditioneel het jaarlijks treffen voor de liefhebbers van volksspelen plaats voor aangesloten leden van de SAR Koekelare. Rik Dubois voorzitter sinds de nieuwe legislatuur verwelkomt een 40-tal sportievelingen bij de gekende Koekelaarse weerman en volksspelendokter Gery Haerynck. En…. het ging er heel gezellig maar vooral spannend aan toe.

De bonte bende senioren maakten er onder elkaar een gezellige maar vooral spannende competitie van. Foto: Eric Vanhooren

Op het speelmenu stonden dertien uitgekozen spelen, waaronder  behendigheidsspelen, spelen waar de snelheid primeert en waarin ook precisie en doorzicht op de proef worden gesteld. Sommige spelen vragen zelfs veel geduld om tot een puik resultaat te komen.

Maar eind goed al goed. Na een uurtje concentratie en een beetje geluk heeft iedere deelnemer het parcours succesvol afgewerkt. Terwijl William Lansens de resultaten verwerkt, kunnen de deelnemers zich nog eens wagen aan het fameuze zenuwspel ‘Kubus’ genaamd. Ook hier drie verdiende winnaars die nog een extra prijs in ontvangst mochten nemen van de in de Houtlandregio overbekende Geri, bedenker, ontwerper en maker van heel wat volksspelen.

Extraatje voor kankerpatiënten

Hier was Deleu Ludwig de beste met 105 punten, voor Vanmassenhove Johan en Verhelst Angela, die beiden met 95 punten op de tweede plaats eindigden in het Kubusspel. “Dat we met specialisten van volksspelen te maken hebben getuigen de hoge individuele scores”, vertelt voorzitter Rik Dubois. Uiteindelijke winnaar bekroond met eeuwige roem, werd Urbain Scharmin met 998 punten. Verhelst Angela mocht zich een meer dan een verdienstelijke tweede noemen met 981 punten en De Poorter Rosa eindigde als derde met 946 punten.

Met een drankje en een gezellige babbel werd de zonnige volksspelennamiddag afgesloten. De voorzitter dankte Gery voor zijn gastvrijheid en hij kreeg uit handen van ondervoorzitter Rita Denblyden, een extraatje voor zijn jaarlijkse steun aan de mensen getroffen door kanker, zodat ze eens extra kunnen verwend worden in het ziekenhuis AZ Delta-Sint-Rembert te Torhout.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio