Willy Ramboer krijgt een onvergetelijk maar emotioneel afscheid

Foto. Deelnemers The Voice Senior & The Rainbows zorgen voor muzikaal vuurwerk op het Concertplein

The Rainbows namen op het Concertplein met een denderend concert in het gezelschap van de winnaar van The Voice Senior John Leo en andere The Voice Senior-vrienden, afscheid van hun zanger-gitarist Willy Ramboer. Het werd een denderend maar emotioneel geladen optreden voor Willy die naar schatting door 200 à 300 muziekliefhebbers werd bijgewoond. Het Feestcomité, organisator van de Dolle Dinsdagen en de schepen van cultuur Jessy Salenbien waren net als alle aanwezigen onder de indruk. Bedankt Willy voor de vele mooie muzikale jaren, dit van alle muziekliefhebbers uit Koekelare en Vlaanderen en je vrienden van het eerste uur van The Voice Senior, die allen present tekenden en het Concertplein mee kleur gaven en muzikaal lieten ontploffen.

Na afloop kregen alle artiesten - hier samen op de foto met de organisatoren en schepen van cultuur Jessy Salenbien - een prachtige ruiker bloemen aangeboden. Het afscheid viel Willy Ramboer zwaar, maar iedereen trok meer dan tevreden huiswaarts, want de aanwezigen - zo'n 250 à 350 muziekliefhebbers - genoten met volle teugen van het onvergetelijk afscheidsfeest voor gitarist en zanger Willy Ramboer. Foto: Eric Vanhooren

De eerste Dolle Dinsdag 2019 werd een overrompelend succes. Iedere vierkante centimeter van het Concertplein was bezet, want iedere muziekfanaat wou geen glimp missen van het afscheidsconcert van de Koekelaarse muzikale ambassadeur Willy Ramboer, zanger-gitarist van de coverband The Rainbows en van zijn boezemvrienden van The Voice Senior, met op kop winnaar John Leo.

Friends For Ever

Wie er niet bij was had ongelijk want Willy die helaas om medische redenen moet afhaken, heeft samen met zijn kompanen van The Rainbows (die hij langs deze weg bedankt voor de vele uren en jaren muziekplezier,nvdr) en zijn soulmates uit The Voice Senior, het Concertplein muzikaal laten ontploffen. Muzikaal vuurwerk die bij iedere muziekliefhebber voor eeuwig in het geheugen zal gebeiteld blijven. Vooral omdat naar het einde toe, de deelnemers aan The Voice Senior, elk nog enkele liedjes zongen en samen begeleid door The Rainbows er samen een mooi slotakkoord aan breiden.

En als we dan toch even kritisch mogen zijn, is het alleen jammer dat het Koekelaars publiek zo braafjes en koel dit topevenement onderging. Meezingen, met de handen in de lucht mee zwaaien op de tonen van de vele oude en nieuwe hits, zat er nauwelijks in. Alleen op het einde veerde het publiek recht en dankten ze de artiesten met een welverdiend warm hartelijk applaus. De organisatoren en schepen Jessy Salenbien, hadden voor alle artiesten nog een ruiker bloemen in petto en Viviane Steyaert zong a capella nog een stukje van Edith Piafs kaskraker 'Non je ne regrette rien'. Een fantastisch mooi slot van een subliem afscheidsconcert.

Dat Willy om medische redenen als zanger-gitarist moet afhaken is niet alleen voor The Rainbows, maar voor de ganse muziekwereld een heel spijtige zaak, zeker hij nu heel wat belangstelling genoot met zijn deelname aan de eerste editie van The Voice Senior. Zien en horen we The Rainbows binnenkort nog ergens op een of ander podium? Naar het schijnt wel, want Etienne Steen en de overige bandleden zouden al een nieuwe zanger-gitarist op het oog hebben. Maar later meer daarover.

Dat Willy Ramboer een joviale man is, hoeft niet gezegd. Iedereen in Koekelare en omstreken vindt Willy een toffe gast en een  talentvolle muzikant en zanger, die gemakkelijk contacten legt. En daar kan niemand omheen, want hoe is anders te verklaren dat hij in een mum van tijd, een zeer hechte vriendschapsband heeft opgebouwd met alle deelnemers van zijn auditie aan The Voice Senior? “ja, dat is misschien uitzonderlijk als je het competitief bekijkt, maar iedereen steunde van bij de eerste ontmoeting elkaar en er heerste op geen enkel moment jaloezie”, legt Willy uit. “Ik ben dan ook heel blij dat na mijn avontuur, ik met iedereen nog contact kon houden en degenen die doorstoten naar de volgende ronden, van thuis uit via telefoon en mail verder kon steunen. Als je bemerkt dat ze hier allemaal spontaan naar toe zijn gekomen, dan is daar maar één woord voor: chapeau! Dat zijn echte vrienden of zoals ik reeds zei: we zijn Friends For Ever.”

Dank voor al die mooie jaren

Een emotionele Willy Ramboer, wil langs deze weg alle aanwezigen (naar schatting zo’n 2000) hartelijk danken voor de vele jaren dat sommige altijd mee waren en paraat stonden. “Ik kan er wel 50 opnoemen en nog 50 vergeten....Ook alle collega’s, vrienden, muziekkanten die bij ons ook kind aan huis zijn. Weet dat onze voor- en achterdeur nog steeds voor iedereen openstaat”, benadrukt Willy lachend. “Vooral winnaar John Leo, John Woolley, Rita Roelandt, Vivianne Steyaert (kleindochter van wijlen Karel Van Wijnendale, nvdr), Miet Luyten krijgen een speciaal plaatsje in mijn hart. Die waren en zijn in de maanden van de Voice echte vrienden geworden. Dat vind je op vandaag niet veel meer!”

“Oei, mag je zeker ook niet vergeten: onze grote vriendin Mariette Cloosterman en Harry Francis, James Gillespie, Tom Mc Guire en onze Karel Meganck, die moesten werken of op vakantie zijn en er niet bij konden zijn afgelopen dinsdag”, vult Willy zijn echtgenote aan.

Ontgoocheld

Willy en zijn medekandidaten aan The Voice Senior zeggen in koor, tijdens de voorbereidingen en de opnames, een leuke tijd te hebben beleefd bij VTM. “We werden er als echte VIPS behandeld”, onderstreept Willy. ”We hebben er met z’n allen toch heel wat opgestoken wat betreft stemoefeningen en stemopwarming, bewegen, cameratechniek, enz. En het mogen zingen met een band als deze van Hans Franken, is een enige en onvergetelijke ervaring. Dat zijn rasechte topmuzikanten, eenvoudige mensen die ons allen met raad en daad begeleid en bijgestaan hebben. Daarvoor alleen al zou opnieuw meedoen.”

Toch is er bij Willy en vrouwtje Gisèle een zweem van ontgoocheling merkbaar, toen we peilden naar de coaches. “De ene coach is natuurlijk de andere niet en elk pakt zijn poulains aan zoals hij of zij het ziet. Jammer dat we achteraf niets meer van coach Dana Winner hebben gehoord, ondanks de ontelbare mails en telefoontjes met de vraag of een gesprek en een interview met haar mogelijk was. Dit had Willy nog graag gewenst”, vertelt zijn Duraceltje. (Gisèle kreeg deze naam van Willy’s  tegenkandidaten omdat zij ook altijd zo druk bezig is, nvdr), waarmee Willy al vijftig jaar samen is.

Na afloop van het optreden werd er op het terras van Eet- en Praatcafé De Monroe, nog een leuk feestje gebouwd. Niemand had zin om huiswaarts te keren en niemand had zijn uurwerk in de gaten, zodat het feestje toch enkele uurtjes uitliep. Willy’s muzikale vrienden vonden het zelfs hilarisch toen Duraceltje Gisèle aan iedereen verklapte dat ze een pilletje had genomen om kalm te blijven. Het ging er zoals het vrienden hoort, echt heel gezellig aan toe. En hun liedjes zijn bijlange nog niet uitgezongen als je ’t mij vraagt. Van die muzikale bende horen we zeker nog.

Reizen

Wat komt er in de plaats van de muziek Willy, wilden we nog weten. “Oh, daar moeten we niet lang over nadenken hé. We hebben twee luiaardfietsen gekocht en een mobilhome en zullen nu tijd spenderen aan de kinderen en aan reizen. We zien wel wanneer we vertrekken en wanneer we thuis komen. En daarnaast willen we uiteraard genieten van het leven en zoveel mogelijk optredens bij wonen van onze super Voice vrienden”, klinkt het overtuigend ui de mond van Gisèle en Willy die uiteraard zijn 90-jarige mama wil eren en in zijn muzikale carrière wil betrekken. “Zij was naast mijn echtgenote altijd mijn steun en toeverlaat.”

Willy wil tot slot langs deze weg het Feestcomité van Koekelare nog bedanken voor de kans die hij van hen kreeg om zo een mooi afscheidsfeest te hebben mogen beleven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio