Opiniestuk

Het volledige programma vindt u op www.keerbergen.be en www.jan-primus.be. Zowel de Keerbergse als de Haachtse formule blijven identiek: Keerbergse verenigingen krijgen de kans zich voor te stellen, sommigen baten een stand uit. De Gympies, misschien wel de grootste vereniging in aantal leden, geeft een demonstratie, lokale harmoniëen krijgen een forum, kinderanimatie troef en de oude en vertrouwde 'kermismolen' palmt ook nu het licht hellend vlak langs De Rooden Leeuw in.

Couleur locale

In Haacht is de rommelmarkt en dit jaar bovendien het 50-jarige bestaan van de Jan Primusfeetsen (met een stoet op zondag) een van de hoogtepunten, de organisatie pakt op zondagavond uit met De Romeo's die hun vijftiende verjaardag vieren. Het jaren 80-combo Def Dames Dope zorgt voor jeugdsentiment, Frituur Paula is de evenknie van les Truttes en Fiësta Frank zorgt voor de couleur locale. 

Raadsel

Beide dorpscentra liggen op nauwelijks een handvol kilometers van elkaar. Ik volg beide feesten sinds dertien jaar van kortbij: Keerbergenaren zakken af naar Haacht, Haachtenaren zien voorspoed in het Keerbergse programma. Waarom de krachten nooit eerder werden gebundeld is me een raadsel. Twee budgetten, geen concurretie, een grotere locatie: het lijkt me evident. Het kasteel van Roost ligt op de grens van beide gemeenten en Les Cousins bewijzen dat een zomerbar werkt, waarom geen festival waarbij beide organisaties de handen in elkaar slaan?

Vlaanderen niet rijp

Vermoedelijk is Vlaanderen daar nog niet rijp voor. Tot deze eenvoudige conclusie kwam ik al jaren geleden, toch steeds met de hoop op verbetering. Die komt er vooralsnog niet. Komend weekend moeten we het dus opnieuw stellen met de twee festivals of feesten en parkeer ik de wagen afwisselend op beide locaties. Soit, voor Les Truttes, Frituur Paula en Tesoro heb ik wel het een en ander over. Laat die boetes voor foutparkeren alsjeblieft voor een keer achterwege.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio