Foto & Video. Koekelare loopt storm voor levende legende Corry Konings

Het Feestcomité Koekelare kon met Corry Konings zich geen betere artiest indenken als afsluiter voor de reeks Dolle Dinsdagen 2019, want afgelopen dinsdag liep Koekelare storm voor Corry Konings, ook wel de Nederlandse Koningin genoemd van het levenslied. Het Concertplein zat barstensvol en ook vooraan het kiosk gelegen in de Moerestraat, waren alle tafeltjes en stoeltjes al uren voor het optreden van Corry Konings - die dit jaar 50 jaar op de planken staat - bezet. Er is vermoedelijk geen enkel plaatsje in Nederland en Vlaanderen waar deze parel met gouden stem niet heeft opgetreden. Wat een prachtige carrière heeft Corry Koning om op terug te blikken: honderdduizenden verkochte platen, gouden awards, Edisons en ga zo maar door. Probleemloos vulde ze op haar eentje de Ahoy in Nederland. Daar kan je alleen maar je petje voor afdoen. Dat ze in al die mooie jaren ook in Vlaanderen een schare fans aan zich heeft weten te binden, is dan ook niet verwonderlijk.

Corry Konings werd na haar optreden bestormd door fans die graag met haar op de foto wilden. Foto: Eric Vanhooren

Het begon voor de Nederlandse eigenlijk allemaal toen ze door Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, gekoppeld werd aan de band De Rekels. Als Corry en de Rekels maakte ze in 1970 furore met het lied ‘Huilen is voor jou te laat’. Twee jaar later ging ze de solotoer op en scoorde een trits hits met songs als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je Moedertje en Adios Amor scoorde. De rest is geschiedenis.

Dat Corry Konings ondanks haar leeftijd (ze is 68 lentes jong) het nog steeds in haar heeft en weet hoe ze een publiek moet bespelen en entertainen, bewees ze nog maar eens in Koekelare met een spetterend optreden en een ruim een uur durende signeersessie waar ook haar albums vlotjes over de toonbank gingen.

 

Stoffel

Lokaal talent Stoffel Dekeyser, die sinds vorig jaar bouwt aan een solocarrière, verzorgde de warming-up en maakte van de laatste Dolle Dinsdag van deze schitterende zomer, een spetterend muzikaal feest. Corry en Stoffel – de ene al bekender en beroemder dan de andere – zetten het Concertplein muzikaal in vuur en vlam. Ja, afgelopen dinsdag was het niet alleen spreekwoordelijk maar in werkelijkheid ook van begin tot einde een echte Dolle Dinsdag! Stoffel stak in zijn eigen stijl het vuur aan de lont en de muzikale TGV was vertrokken en kwam op kruissnelheid toen Corry Konings op het Concertplein verscheen. Een feestelijk einde van een mooi gratis zomers minifestivalletje, die nog maanden in Koekelare en ruime omgeving zal nazinderen, wees daar maar zeker van.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio